Mozaik
LJEPOTICA JE PREBOLJELA OPAKU BOLEST

Shalom Harlow u svojoj će se 47. godini vratiti na modne piste
Objavljeno 6. ožujka, 2021.
Nakon što se 2013. godine zbog bolesti povukla iz manekenstva, Shalom Harlow ovih se dana, u 47. godini, vratila u agenciju IMG Models, s kojom je surađivala kada je bila na vrhuncu slave. Kanadska manekenka, koja se bavila i glumom, obnovila je suradnju s modnom agencijom s kojom je surađivala i krajem 1990-ih, kada je bila na vrhuncu slave, prenosi WWD. Skaut agencije Shalom je otkrio na koncertu grupe The Cure, a proslavila se na reviji kreatora Alexandera McQueena 1999. Nakon toga nosila je revije i svih drugih najpoznatijih svjetskih brendova, krasila naslovnice modnih časopisa, bila je zaštitno lice Diora i Chanela te jedna od miljenica pokojnog Giannija Versacea.

- Jako smo sretni što se Shalom vratila u IMG Models. Ona je definicija supermodela i svojim je radom utjecala na kreativnost mnogih te je pomicala granice u industriji - izjavio je direktor agencije Ivan Bart. Dodao je kako je uzbuđen zbog njezina nastojanja da svojim budućim projektima promovira holističko zdravlje, čemu se potpuno posvetila posljednjih godina.

Harlow je časopis Forbes 2007. uvrstio među 15 najplaćenijih manekenki na svijetu. Okušala se i kao glumica, pa smo je mogli gledati u filmovima poput "Kako se riješiti frajera u deset dana" i "Nebo boje vanilije", a s kolegicom modelom Amber Vallettom vodila je MTV emisiju "House of Style".

Manekenstvu se lijepa Shalom nakratko bila vratila i 2018., i to samo kako bi na tjednu mode u Parizu nosila reviju modne kuće Versace. T.K.
U KOLICIMA
Ova nekonvencionalna ljepotica, koju su svojedobno nazivali i “antisupermodelom”, iz manekenstva se povukla 2013., nakon što je oboljela od lajmske bolesti, zbog parazita koji je pokupila tijekom brojnih putovanja, i istodobno se otrovala crnom plijesni, zbog čega je dugo bila prikovana uz krevet. Neko se vrijeme mogla kretati samo u invalidskim kolicima, a u oporavku joj je pomogla takozvana fekalna transplantacija. Radi se o infuziji tekućeg filtrata stolice zdravog davatelja, koja pomaže normalizirati crijevnu floru, o čemu je manekenka prvi put progovorila prošle godine u intervjuu za “In Style”. “To je bila prva u nizu velikih medicinskih intervencija, koja mi je doslovce spasila život”, kazala je tada Shalom, koja je nakon svega odlučila usporiti i posvetiti se sebi.
Možda ste propustili...

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

PIONIRI PROGRESIVNOG METALA DOLAZE U HRVATSKU

Dream Theater u Areni Zagreb

Najčitanije iz rubrike