Osijek
MUKE PO GRADSKOJ ADMINISTRACIJI

Od drveća u Retfali napravili “bonsai”
Objavljeno 5. ožujka, 2021.
Obitelj Krišto iz Retfale podnijela je u studenome prošle godine zahtjev kod nadležnog Upravnog odjela za komunalnu infrastrukturu za uklanjanje tri drveta ispred njihove obiteljske kuće kako bi uredili dodatni parking prostor, u obitelji je naime njih nekoliko sa statusom invalida.

"Zaiskrilo je odmah na prvu jer na dan kada je dogovoren izlazak službene osobe padala je kiša, a ta nam je osoba, kada smo je nakon više sati čekanja dobili na telefon, odgovorila kako ona po kiši ne izlazi na teren", kaže nam naš sugovornik i to je bila iskra koja je zapalila plamen. Naravno da se potužio njezinim pretpostavljenima i službenik je ipak tog dana, kiši usprkos, izišao na teren.

"No, umjesto odgovora, upućuju nas u drugi gradski ured, onaj za urbanizam, kako bismo ishodili dozvolu za uređenje parkirnog mjesta. No kako ćemo od njih tražiti odobrenje ako nisu stvoreni uvjeti, odnosno stabla nisu uklonjena", pita se Retfalčanin.

Nakon drugog izlaska dobili su rješenje da se odbija njihov zahtjev za rušenje, ali se odobrava orezivanje jedne trećine visine stabala. Potom se nije ništa događalo sve do siječanjskog snijega, kada je naš sugovornik upozorio gradske službe da su zbog nakupljenog snijega grane postale potencijalna opasnost za pješake, parkirana vozila i promet općenito. Tada doista izlaze djelatnici Unikoma i izvršavaju nalog prema rješenju za orezivanje, a fotografija učinjenog pokazuje koliko to otužno izgleda.

"Dečki su obavili svoj posao i nemam na njih nikakvih primjedbi", kaže naš sugovornik te dodaje kako mu nakon ovakve intervencije nije preostalo ništa drugo nego zatražiti da se stabla uklone jer su "devastirana i nagrđuju ulicu". Očekuje odgovor. D.Kuštro
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

Najčitanije iz rubrike