Sport
POZNATI DOMAĆINI OBA FINALA ODBOJKAŠKOG KUPA HRVATSKE

Nakon deset godina u Gradskom vrtu
Objavljeno 3. ožujka, 2021.
Sljedeći tjedan na rasporedu su utakmice nakon kojih će se podijeliti i prvi odbojkaški trofeji u ovoj sezoni. U dva dana uživat ćemo u dvobojima finala Kupa Hrvatske u obje konkurencije. Napokon znamo i gdje će se igrati odlučujući okršaji. S nestrpljenjem se iščekivala odluka Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza koji je sagledao pristigle ponude i potom donio odluku da se finalni okršaj odbojkaša između Mursa-Osijeka i Ribola Kaštela odigra 11. ožujka, u 17 sati, u Maloj dvorani Gradski vrt.

Tako će nakon nešto manje od deset godina grad na Dravi ponovno biti domaćin utakmice koja odlučuje o pobjedniku ovoga natjecanja. Posljednji (i jedini) put, za trofej pobjednika Kupa igralo se krajem prosinca 2011. godine, kada su „mursaši“ iskoristili prednost domaćeg parketa te su se domogli svoga do sada najvrednijeg trofeja. Sjećanja na taj događaj već su polako izblijedjela, ali odbojkaši s Drave sada imaju prigodu ponovno osvježiti i reprizirati osjećaj i raspoloženje koje je vladalo 28. prosinca 2011. godine. Tada se inače igrao završni turnir, Final Four, ali taj sustav nije više na programu od sezone 2016./17., nego o pobjedniku odlučuje jedna utakmica. Prošle godine to je bilo na neutralnom terenu, u Zadru, a razlog je, naravno, vezan uz još uvijek aktualnu pandemiju koja sada nije toliko snažna, da bi se oba finala morala igrati u istom mjestu.

Uz Osijek, jasno da je svoju kandidaturu za domaćinstvo istaknula i Kaštela, ali UO je odlučio da je ponovno stiglo vrijeme da se finale uprizori u Gradskom vrtu.

- Razmišljali smo već duže vrijeme o kandidaturi, ali prvo se trebao stvoriti onaj glavni uvjet, a to je da ponovno izborimo nastup u finalu. Kada je Mursa-Osijek svladala Split u polufinalu, tada su već počele pripreme za dobivanje domaćinstva. Naravno, još smo čekali tjedan dana da saznamo protivnika, a kada je to postala Ribola, znali smo da će se i oni uključiti u borbu za dobivanje domaćinstva. Drago nam je da je Upravni odbor odlučio u našu korist, a mi ćemo opravdati to povjerenje - kaže tajnik Odbojkaškog saveza grada i Osječko-baranjske županije Duško Živković. Jasno, u organizaciji će pomoći Grad i Županija, a ako ima još zainteresiranih, svi su dobrodošli.

Inače, u prethodne četiri godine Kaštela je dvaput bila domaćin završnice, stoga je bilo za očekivati da bi grad na Dravi ovaj put trebao biti blagi favorit. Šteta jedino što u finalu neće moći uživati i gledatelji, s njima bi doživljaj bio potpun. U svakom slučaju, 11. ožujka čeka nas odbojkaška poslastica, vjerujemo i sa sretnim završetkom. Recimo još da je dan ranije u Rijeci ženski finale, između istoimenog domaćina i zagrebačke Mladosti.
N. Benčina
Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

Najčitanije iz rubrike