Regija
ČLANOVI GRADSKOG ODBORA ODLUČILI:

Davor Miličević kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Županje
Objavljeno 1. ožujka, 2021.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Županje na predstojećim lokalnim izborima je Davor Miličević, aktualni gradonačelnik, koji će u svibnju  zatražiti povjerenje birača za vođenje grada u petom mandatu. O toj je odluci novinare jutros izvijestio v.d. predsjednika GO HDZ-a Mladen Dogan. Tu je dužnost, sukladno stranačkom statutu, preuzeo proteklog petka, nakon što je novoizabrani predsjednik županjskog HDZ-a Damir Juzbašić, koji je u studenome pobijedio na unutarstranačkim izborima, prije tjedan dana podnio ostavku. Juzbašić je nedavno ponovno imenovan za čelnog čovjeka Ravnateljstva za robne zalihe. U ostavci upućenoj predsjedniku ŽO HDZ-a VSŽ-a pojasnio je da se zbog poslovnih obveza, koje zahtjevaju odsustvo iz grada i stalni angažman i na potresom pogođenom području Banovine, ne može posvetiti politici, kvalitetnom vođenju stranke i pripremama za predstojeće izbore.


Županjski HDZ će do novih unutarstranačkih izbora, koji će biti ubrzo nakon lokalnih, voditi Mladen Dogan, koji je u studenome, među novoizabranim članovima GO HDZ-a, dobio najviše glasova.  Na sjednici održanoj protekle subote nazočni članovi jednoglasno su odlučili o kandidatu za gradonačelnika.


- Na čelu s aktualnim gradonačelnikom Davorom Miličevićem, koji je bio i predsjednik GO HDZ-a, tijekom četiri mandata u kojima je vodio grad, u Županji smo dobili sve izbore, od lokalnih, parlamentarnih, izbora za Europski parlament do predsjedničkih. Članovi GO HDZ-a nisu imali nikakve zamjerke za njegov dosadašnji rad, dali su mu potporu i jednoglasno donijeli odluku o tome da će Miličević, kao kandidat HDZ-a, ići u izbornu utrku za novi mandat – zaključio je Dogan.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike