Osijek
KRAJ ZIMSKOG SEZONSKOG SNIŽENJA

Lovci na popuste došli na svoje - dočekali 80 %
Objavljeno 1. ožujka, 2021.
Oni koji su čekali - dočekali su! Protekli vikend u gotovo svim trgovinama odjeće i obuće bio je u znaku posljednjih dana zimskog sezonskog sniženja. Mogle su se ostvariti uštede i do 80 posto, na kvalitetnoj zimskoj odjeći, obući i opremi za zimske sportove - što su Osječani spremno prihvatili.


Finalna sniženja privukla su brojne lovce na popuste u trgovine, u kojima se pružala odlična prilika nabaviti odjeću i obuću iz zimskih kolekcija za iduću sezonu po znatno nižim cijenama. Tako su se, primjerice, zimske čizme mogle kupiti već za 170 kuna, snižene sa 400, tenisice za djecu poznatih brendova mogle su se pronaći za stotinjak kuna, a dvodijelni dječji skijaški kombinezon za trećinu početne cijene. Povoljno su se mogle kupiti i dječje majice - one dugih rukava već za deset kuna, snižene s 45 kuna, ali i skije, sanjke i klizaljke. Valja napomenuti kako su, suprotno načinu poslovanja prijašnjih godina, najrazvikanije trgovine, poput H&M-a i Zare, opseg robe na sniženju u odnosu prema novoj kolekciji minimalizirale još krajem siječnja, tako da je ponuda sa sniženom cijenom u tim i srodnim trgovinama bila oskudna. No artikli preostali iz kolekcija jesen-zima koji su se ipak nudili prodavali su se po prosječno 70 posto nižoj cijeni.
Ovogodišnje zimsko sniženje trajalo je do posljednjeg dana veljače, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača, na osnovi kojega je počelo 27. prosinca 2020., od kada može trajati najviše 60 dana. Valja napomenuti kako nakon isteka roka od 60 dana trgovac i dalje može prodavati robu po sniženoj cijeni, no to "sezonsko sniženje" ne smije oglašavati. Tako da trgovci koji žele poštovati propise, a ujedno se i riješiti robe na zalihama uoči dolaska novih kolekcija, već poslovično, krajem veljače na police stavljaju sve ono što im je preostalo u skladištima. Stoga se roba koja je u prvom tjednu 2021. godine bila snižena od 20 do 40 posto proteklog vikenda prodavala za trećinu svoje početne vrijednosti. I. Solar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike