Regija
NASTAVLJA SE PROŠLOGODIŠNJA MJERA

Županija plaća kamate
na COVID-19 zajmove
Objavljeno 28. veljače, 2021.
Virovitičko-podravski župan Igor Andrović raspisao je javni poziv za subvenciju kamate svim mikro, malim i srednjim poduzetnicima s područja županije koji su ostvarili pravo na HAMAG-BICRO COVID-19 zajam za obrtna sredstva u 2021. godini. Županija će subvencionirati puni iznos kamate od 0,25 % za COVID-19 zajmove za obrtna sredstva u cijelom razdoblju otplate kredita, pa će kamata poduzetnicima iznositi nula posto.

- U vremenu epidemije važan nam je opstanak svakog našeg poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, gospodarstvenika. Kako danas tako i u budućnosti, svako radno mjesto nam je važno i zato i ove godine nastavljamo s potporom s kojom smo startali prošle godine - istaknuo je župan Andrović.

Županija poziva sve mikro, male i srednje poduzetnike s područja VPŽ-a u djelatnostima pogođenima pandemijom koronavirusa a koji su zatvoreni odlukom Stožera civilne zaštite RH od 27. studenog 2020. godine, koji su u 2020. godini imali pad prihoda od 60 posto i više u odnosu na 2019. godinu, te su prethodno ostvarili pravo na korištenje HAMAG-BICRO COVID-19 zajma za obrtna sredstva u 2021. godini, da se jave kako bi ostvarili pravo na subvenciju kamate. Sredstva su osigurana u županijskom proračunu za ovu godinu. Zahtjev se podnosi Upravnom odjelu za gospodarstvo i poljoprivredu uz priložene dokaze o ispunjavanju uvjeta za prijavu, na obrascu dostupnom na službenoj stranici županije www.vpz.hr.

Dijana Stanić Rešicki
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike