Mozaik
OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA PORINA

Mijin “Sretan put” u utrci za najbolji pop-album i snimku
Objavljeno 25. veljače, 2021.
Najviše, pet nagrada smiješi se Pavelu i gitarističkom triju Pešut, Kovačić i Lesić

Tko će se sve boriti za najvažniju glazbenu statuu ove godine, doznali smo danas u objavi preko YouTubea.
Prema glasovima struke najviše nominacija (pet) osvojili su grupa Pavel s albumom "Ennui" i gitaristički trio Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić s albumom "9OF3". Album "Ennui" grupe Pavel nominiran je za album godine, pop-album te likovno oblikovanje koje potpisuje Filip Gržinčić. Pjesma "Ne daj na nas", koju potpisuje Aljoša Šerić, a koju izvode Pavel feat. Tedi Spalato, osvojila je nominaciju za pjesmu godine, ali i nominaciju za najbolju vokalnu suradnju.

Novi izvođači


Album "9OF3" trija Pešut, Kovačić, Lesić nominiran je za najbolju snimku albuma, za najbolji instrumentalni album kao i za likovno oblikovanje koje potpisuje Ivan Pešut. Skladba "Lenny Bonham" s istoimenog albuma nominirana je za najbolju instrumentalnu izvedbu, a Miroslav Lesić upravo je s naslovnom skladbom nominiran za producenta godine.


U kategoriji Album godine nominirani su: Prljavo kazalište s "30 godina od koncerta na Trgu, Arena Zagreb", Rundek & Ekipa s "Brisani prostor", Pavel s "Ennui", Je Veux s "I glow" i Matija Dedić s "Tajna vještina - glazba Zlatana Stipišića Gibonnija".


Za pjesmu godine nominirane su: "Hej, sanjalice" grupe Elemental, "Mali krug velikih ljudi" autora Ivana Dečaka u izvedbi Massima, pjesma "Ne daj na nas" autora Aljoše Šerića u izvedbi Pavel feat. Tedi Spalato, pjesma "Puna memorija" koju potpisuje i izvodi Vanna te pjesma "Rođen za suze" koju potpisuje Goran Bare a izvode Goran Bare & Majke.


Nominaciju za žensku vokalnu izvedbu osvojile su Daria Hodnik za "Srce od stakla", Je Veux za "Dance to forget" i Vanna za "Puna memorija". Nominaciju za mušku vokalnu izvedbu osvojili su Damir Urban za "Nitko osim nas", Marko Tolja za "O tebi ovisan" i Massimo za "Mali krug velikih ljudi". U kategoriji Novi izvođač godine nominirani su Albina, Mia Negovetić i Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli.


Za najbolji album rock-glazbe nominirani su: "Jukebox" grupe Divlje jagode, "Memphis Light" Tomislava Golubana i "Na putu" Vinka Ćemeraša & Talvi Tuuli. Za najbolji album alternativne glazbe nominirani su Mark Mrakovčić s "Breeding black sheep", Rundek & Ekipa s "Brisani prostor" i Boris Štok s "Uvijek dio mene". Za najbolji album zabavne glazbe nominirani su: "91+" Stjepana Jimmyja Stanića i Orkestra Josipa Cvitanovića, zatim "Ne okreći se, sine" Rade Šerbedžije i album "Šta mi ljube oćeš kazat" Klape Rišpet. U kategoriji na najbolji album pop-glazbe nominirani su: "Ennui" grupe Pavel, zatim "Poljubi me sad" Damira Kedže i album "Sretan put" Mije Dimšić, koji je dobio još jednu nominaciju, i to onu za najbolju snimku albuma. Za najbolji tamburaški album nominirani su: "Aurea Fest 2020. - Zlatne žice Slavonije", “U sjećanje na Mikija - Koncert iz Lisinskog: Nek’ noćas pjesme plove” te album Stanka Šarića “Domovina u pjesmama vol. 1”.

Tri scenarija

Po četiri nominacije dobili su Elemental i Matija Dedić. Pjesma "Hej, sanjalice" grupe Elemental nominirana je u kategoriji Pjesma godine, a s tom pjesmom osvojili su i nominaciju za izvedbu grupe s vokalom. Njihov album "Ilica" nominiran je za najbolji album hip hop glazbe, kao i za likovno oblikovanje koje potpisuje Ante Zvonimir Stamać. Album "Tajna vještina - glazba Zlatana Stipišića Gibonnija" Matije Dedića nominiran je za album godine, instrumentalni album, snimku albuma, a skladba "Ispod moga pramca (Tempera) nominirana je za instrumentalnu izvedbu. Za najbolji hip-hop album nominacije su dobili i Alejuandro Buendija sa "Škrinja" i Reper iz sobe s "Vanka". Nominaciju za najbolji videobroj osvojili su Dalibor Barić za "Banana" (Psihomodo pop), Marko Zeljković za "Daleko" (Josipa Lisac), Filip Gržinčić za "Dangerous waters" (J.R. August) i Radislav Jovanov Gonzo za "Mali krug velikih ljudi" (Massimo).


- Tko će osvojiti Porine u 36 kategorija saznat ćemo uskoro. Organizacija ima spremna tri scenarija za realizaciju dodjele nagrada ovisno o danim epidemiološkim uvjetima u željenim terminima - kaže Davor Drezga, izvršni direktor Porina.


Upravni odbor Porina dodjeljuje ove godine nagradu Porin za životno djelo Krunoslavu Kići Slabincu.

Tanja Kvorka

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U PLANU SU I DVA PROLJETNA KONCERTA

Hvaljeni album Sare Renar
“Šuti i pjevaj” objavljen i na CD-u

2

MATIJA CVEK OBJAVIO SVOJ DEBITANTSKI ALBUM “IZBIRLJIVO I SLUČAJNO”

Nadam se da će ga publika voljeti, jer rađen je s ljubavlju

3

Reper iz sobe: “Moj rođo!”