Regija
ZBOG NESLAGANJA S BELJAKOVOM POLITIKOM GUBITAK ZA HSS U ĐAKOVŠTINI

Lončarević po 6. načelnički mandat kao nezavisni
Objavljeno 26. veljače, 2021.
SEMELJCI - Najveći izborni adut HSS-a u Đakovštini i šire, načelnik općine Semeljci Grga Lončarević, koji je dosad na pet lokalnih redovitih izbora i jednom izvanrednom šest puta kao HSS-ov kandidat pobijedio za načelnika, na skorašnje lokalne izbore izlazi kao nezavisni. Razlog – neslaganje sa stranačkom politikom predsjednika HSS-a Kreše Beljaka.

- Kao član HSS-a dosad sam se kandidirao za mjesto načelnika općine Semeljci pet puta i jednom na izvanrednim izborima, svaki put i kao nositelj liste za Općinsko vijeće (OV). Posljednjih nekoliko godina HSS se pod vodstvom Kreše Beljaka odmakao od svojeg članstva, postao nešto što više nije naše uvjerenje i ideologija, i zbog toga objavljujem svoju kandidaturu za načelnika općine Semeljci na predstojećim lokalnim izborima kao nezavisni kandidat te kao nositelj nezavisne liste (NL) za općinu Semeljci za članove OV-a - najavio je Lončarević, pravi izborni maratonac među devet općinskih načelnika u Đakovštini, a koji je u HSS-u bio 25 godina.

- Kao kandidat za načelnika i nositelj liste za OV bit ću u ime i ispred svih onih koji su i dosad podržavali našu politiku okupljenu oko članova političke opcije, ali i svih drugih građana neovisno o političkom opredjeljenju, s jednim ciljem - unapređivanje životnih uvjeta i održivosti naše lokalne zajednice - kaže Lončarević.

Poručuje da, a na temelju dogovora sa suradnicima, njegov NL nudi suradnju i poziva "sve dobronamjerne građane i članove drugih političkih uvjerenja da im se pridruže u zajedničkom cilju". Na upit je li to njegovo trajno "zbogom" stranci kaže: "Što se tiče ovog HSS-a koji vodi Beljak – da." Njegov primjer slijedi i svih devet vijećnika s njegove liste na posljednjim lokalnim izborima. S. Župan
Možda ste propustili...

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana