Regija
VELEUČILIŠTE POŽEGA MIJENJA VIZUALNI IDENTITET SVOJE PLEMENITE KAPLJICE

Rudinske glave na etiketama vina
Objavljeno 26. veljače, 2021.
POŽEGA - Nakon desetak godina Veleučilište se odlučilo za novi vizualni identitet plemenite kapljice koju njeguje na vinorodnim površinama uz Klijet i spremište vina u Podgorju, gdje su predstavljene nove vinske etikete, nadahnute benediktinskom opatijom Rudine i kultnim rudinskim glavama. Riječ je o kamenim konzolama prepoznatljivim i u svjetskim kulturno-povijesnim krugovima. O suradnji i pravima za korištenje tog identiteta Veleučilište je zaključilo sporazum s Gradskim muzejom Požega i Gradom. "Odlučili smo se za novi vizualni identitet zbog novog smjera kojim Veleučilište ide, a to je osnutak fakulteta turizma i ruralnog razvoja. Uz studij enogastronomije, koji je u postupku akreditacije i za koji upisi počinju već ove jeseni, snažnije ćemo povezati turizam, ekonomiju i prehrambenu tehnologiju", kazao je prodekan za razvoj, doc. dr. sc. Berislav Andrlić.

"Rudina je lokalitet koji postoji stoljećima, a smatra se kako su upravo tamo bili prvi vinogradi na području Požeštine. Usto, imaju prepoznatljive motive, koji se nisu odveć koristili u promidžbene svrhe, a mogu se izvrsno složiti s raznim materijalima i potrebama. S novom etiketom naći će se prva tri vrhunska vina: Chardonnay sur lie, Syrah, izborna berba pinota crnog te dvije etikete za pokusna vina na koje se mogu pisati parametri", rekao je pročelnik Poljoprivrednog odjela, mr. sc. Josip Mesić.

Gradonačelnik Darko Puljašić izrazio je zadovoljstvo tom suradnjom, a o rudinskim glavama i lokalitetu govorila je zamjenica ravnateljice Muzeja, Ivana Domanović. B.S.T.
Možda ste propustili...

KOMUNALNI POGON OPĆINE FERIČANCI 2023.

Prihodi pet puta manji od rashoda

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike