Regija
SPREMNI ZA NATJEČAJE

Načelnik Filić: Skrbimo za mlade i razvijamo turizam
Objavljeno 26. veljače, 2021.
VOĆIN - Od doseljavanja kosovskih Hrvata na područje općine Voćin tijekom Domovinskog rata, prije gotovo 30 godina, ta je općina poznata kao jedna od najmlađih u Hrvatskoj. Na tu činjenicu u Voćinu su posebno ponosni, i to je jedan od glavnih razloga što se iz općinskog proračuna najviše izdvaja upravo za projekte koji djeci i mladima omogućavaju ugodno i kvalitetno djetinjstvo i odrastanje.

– Moj najdraži projekt do sada svakako je gradnja dječjeg vrtića u Ćeralijama, koji smo sagradili uz pomoć europskih sredstava, kao i dječjeg igrališta u velikom parku u Voćinu – kaže općinski načelnik Predrag Filić.

Prema njegovim riječima, prošle godine nastavljeni su i radovi na kanalizacijskom sustavu u općinskom središtu, koje financijski prati i Općina. Sredinom kolovoza počela je gradnja Doma udruga, čiji je investitor Kulturno-umjetnička udruga Voćin, a koju također pomažu sredstva Europske unije.

Općina Voćin iz svoga proračuna izdvaja 2000 kuna za svako novorođeno dijete, a rad dječjih vrtića u Voćinu i Ćeralijama sufinancira s više od 90 posto ekonomske cijene.

– To znači da roditelji plaćaju vrtić samo 200 kuna mjesečno po djetetu. I ove ćemo godine, kao i svih do sada, nastaviti sufinancirati prijevoz srednjoškolaca te smještaj i prehranu u učeničkim domovima – najavio je načelnik Filić.

Da ne posustaju u nastojanju da obogate turističku ponudu Voćina, koji je danas poznat samo po vjerskom turizmu, dokazuje informacija da su Fondu za oporavak kandidirani veliki projekti Centar za posjetitelje u Velikom parku i Kulturno-kongresni centar, a predan je i projekt gradnje Doma za starije.

– Osim toga, u fazi smo pripreme projekta Jezera i ishođenja potrebnih dozvola za taj projekt u sklopu kojega ćemo graditi restoran, sportske terene i smještajne kapacitete. Želim istaknuti da smo u proteklih godinu dana uložili mnogo truda u pripremanje potrebne dokumentacije za projekte koje smo aplicirali na fondove Europske unije. Stoga možemo potvrditi da smo spremni za sve nadolazeće natječaje koji raspisuju fondovi Europske unije, a naglasak je na onima koji pridonose razvoju turističke infrastrukture na području općine Voćin – odlučan je načelnik Predrag Filić. Petar Žarković
Možda ste propustili...

U POVODU 119. OBLJETNICE SMRTI STROSSMAYERA

HNS-ov vijenac

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli