Mozaik
USKORO ĆE SVI BITI DOSTUPNI NA YOUTUBE KANALU

Stižu nastupi s Rock&Offa
Objavljeno 26. veljače, 2021.
Prvi su u nizu već objavljeni sjajni nastupi Zvjezdana Ružića i Irene Žilić

Treće izdanje nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off, održano 4. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture, obilježili su sjajni nastupi koje je publika mogla pratiti isključivo preko streama. Dodjela nagrade održana je u skladu s epidemiološkim mjerama, a kako bi istaknuli važnost svirki uživo te pokušali dočarati sjajnu atmosferu s dodjele nagrada, organizatori su sve nastupe odlučili podijeliti s publikom. U iduća dva tjedna objavit će se svi nastupi s dodjele nagrade. Svi koncerti uskoro će biti dostupni na službenom YouTube kanalu Rock&Offa.

Vratila se nada
Na dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off nastupili su Alejuandro Buendija, BluVinil, Boris Štok, Irena Žilić, Je Veux, Mark Mrakovčić, Nika Turković, One Possible Option i pijanist Zvjezdan Ružić, čiji je nastup prvi objavljen.

- Sve mi se na tren učinilo kao nekad, prije svih ovih zabrana. Večer koja mi je toliko nahranila dušu, ne samo zbog nominacije koju sam s "Pianotronom" imao za jazz-izvođača godine, nego i zbog činjenice da sam upravo te večeri pred strukom prezentirao skladbu kojom sam najavio novu eru "Pianotrona", novi album, u još luđim bojama, razigranijim notama. Jednako sam uživao slušati kolege koji su nastupili, veseliti se za njihove nagrade, a sve to bilo je popraćeno tako lijepom scenom, vintage rasvjetom koja je čitavoj Tvornici kulture na nekoliko sati vratila život, sjaj koji u ovim danima tamo, kao i u ostalim dvoranama Hrvatske i svijeta, nažalost, već dugo ne postoji. Ova večer vratila mi je nadu da se uskoro vraćamo na pozornicu, tamo gdje smo mi glazbenici doma, gdje stvaramo, dok dijelimo, kad živimo - a živimo dok smo na pozornici, ispred svoje publike - rekao je Ružić nakon nastupa.

Potom je izišao nastup Irene Žilić, jedne od naših najcjenjenijih kantautorica, koja je na prošlogodišnjoj dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off osvojila je titulu "Pop&Off" izvođača godine, a treće izdanje nagrade uveličala je svojim nastupom.

Nastup na krovu
Irena je na dodjeli izvela pjesmu "387" s hvaljenog EP-a "Small Hours", no umjesto na pozornici Tvornice kulture, nastupila je na krovu nebodera na zagrebačkom Vrbiku. Odlična atmosfera i svjetla grada sjajno su se uklopila u Ireninu izvedbu koja je mnoge na dodjeli ostavila bez daha.

- U potpunom nedostatku druženja i koncerata prošle i ove godine, Rock&Off dodjela je bila rijetka prilika za doživjeti live nastupe. Bio je užitak snimati video u potpuno drugačijem ambijentu i sudjelovati u takvoj izvedbi te mi je drago da sam imala priliku biti dio toga - rekla je Irena Žilić nakon nastupa.

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, organizator nagrade je Unison, koproducenti su Tvornica kulture i Unison te glavni sponzor Iskon.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike