Crna kronika
DARĐANIN ZABRINUT ZBOG SINA

Dječaka su dvojica u bijelom kombiju htjela namamiti bombonom
Objavljeno 25. veljače, 2021.
Slučaj je istoga dana prijavljen policiji, koja je razgovarala i s dječakom, a otac je zatražio pomoć i svojih sumještana

Samo dvadesetak dana nakon što je policija uhitila 28-godišnjaka koji je pokušao namamiti četvero djece u automobil u Valpovštini, pojavila se nova opasnost za najmlađe na području Darde. Otac desetogodišnjeg dječaka na Facebooku je napisao kako je u ponedjeljak u 17.30 kraj njegova sina stao bijeli kombi zatamnjenih stakala, a dvojica koja su se nalazila u vozilu nudila su njegovu sinu bombon. Iako je dječak to odbio i što brže pokušao biciklom doći do svoje kuće, kombi ga je cijelim putem pratio. Otac je zamolio na društvenoj mreži mještane Frankopanske i Ulice žrtava Domovinskog rata, ako netko ima kameru ispred kuće koja snima da mu se jave i tako pomognu pri prepoznavanju kombija.


- U ponedjeljak je Policijska postaja Beli Manastir zaprimila dojavu roditelja da je na ulici u mjestu na području Baranje nepoznati muškarac zaustavio kombi te nudio bombon njihovu djetetu, a što je dijete odbilo te se udaljilo. Poduzimaju se intenzivne aktivnosti kako bismo utvrdili sve okolnosti i činjenice o navedenom događaju - odgovorili su nam iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Kud‘ ćeš, mali?

Četrdesetogodišnji dječakov otac prepričao nam je što se toga dana dogodilo.


- Sin je biciklom skretao u našu ulicu kada mu je prišao kombi. Nepoznati muškarac otvorio je prozor i nudio mu bombon. Sin je rekao da ga neće, a nepoznati je rekao kao da mu je bombon ispao i krenuo otvarati vrata kombija. Sin je krenuo biciklom prema kući, a muškarac mu je rekao: "Kud‘ ćeš, mali?" Uspio im je pobjeći i uletio je u kuću. Potresen je ispričao što se dogodilo. Postavio sam mu više pitanja da vidim je li istina što govori i vidio sam da ne laže. Rekao je da su obojica, vozač i suvozač koji je otvorio prozor, imala maske kao da idu u pljačku, ne ove obične zaštitne - priča desetogodišnjakov otac. On je 20-ak minuta kasnije nazvao policiju. Istu priču policajcima je ponovio i dječak.


- Vrlo brzo obavijestio sam što se dogodilo i roditelje koje poznajem, kao i školu. Sin je imao sreće jer djeca zapravo vjerojatno više gledaju u bombon koji im se nudi nego u osobe koje im to daju. Najvažnije je da je dobro. Odmalena smo mu govorili da se pazi i da ne prilazi nikom nepoznatom iako nismo ni zamišljali da bi se baš našem djetetu takvo što moglo dogoditi. Nadam se da će se što brže ti ljudi i kombi pronaći jer, ako je bio nekoliko dana na našem području, sigurno je morao i tenkirati na kojoj benzinskoj crpki, a one imaju kamere - kaže 40-godišnjak.
Presuda iz 2017.

Kada je suvozač otvorio prozor i obratio se dječaku, desetogodišnjak je vidio njih dvojicu, no, s obzirom na to da su na kombiju bila zatamnjena stakla, nije vidio je li bilo još koga u unutrašnjosti vozila.


Iako se za ovaj slučaj nije ranije čulo u javnosti iz policije, mještani Darde upoznati su sa slučajem. Jedna mještanka dodaje da je takvih slučajeva, gdje su osobe pokušale namamiti djecu u svoja vozila, bilo u njihovu mjestu i ranije.


Jednog perverznjaka pratili smo i do suda. Naime, sada 38-godišnjak s vukovarskog područja 2017. godine osuđen je na Općinskom sudu u Osijeku na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog deset kaznenih djela zadovoljenja pohote pred djetetom mlađim od 15 godina.
Cijela priča izišla je u javnost kada smo o njoj prvi put pisali u Glasu Slavonije krajem siječnja 2013. godine, nakon što se crveni Golf pojavio u blizini osnovne škole u Bilju, a nakon toga je i vozač uhvaćen. Istragom je otkriveno da je najčešće u blizini osnovnih škola zaustavio automobil pokraj djevojčica koje bi se vraćale s nastave i pokazivao im spolni organ te masturbirao. Sve se događalo od početka 2012. godine. Nakon što se klupko počelo odmotavati, doznalo se da su ga prijavljivali i ranije, i to u Višnjevcu, Tenji, Vukovaru i Nuštru.

Sandra Lacić
JEDNA PRIJAVA REZULTIRALA UHIĆENJEM
Prije mjesec dana uhićen je 28-godišnjak koji se sumnjiči da je na području Valpovštine zaustavio automobilom te nagovarao djecu da uđu u vozilo i pođu s njim, a što su djeca odbila te su se udaljila. Četvero djece povjerilo se roditeljima, nakon čega su roditelji kontaktirali policiju. Vrlo brzo policajci su krenuli u potragu za neznancem te je dan nakon prijave uhićen. Policija ga je kazneno prijavila zbog pokušaja otmice. Uhićenom 28-godišnjaku, koji već ima presudu za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, sudac istrage odredio je istražni zatvor u trajanju od 30 dana.
POSLUŠAJTE DJECU
Iz policije su pozvali roditelje da razgovaraju s djecom i ohrabruju ih da im se bez straha obrate ako im se dogodi nešto uznemirujuće. Upravo to je dovelo je do uhićenja pedofila u Valpovštini. Djeca su od načelnika policijske postaje dobila "pohvalnicu za hrabrost".
Sam quam qui dolore lam earibus dandis et esto dolupta illecta sum am eost, si blaborerit mi, si volecup
Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike