Regija
SLATINA KOM NAKON UVOĐENJA SMARTIVA

Troše upola manje goriva
Objavljeno 25. veljače, 2021.
SLATINA

Komunalna tvrtka Slatina kom 2019. godine u suradnji s mobilnim operatorom A1 uvela je profesionalni sustav za GPS nadzor vozila i upravljanje voznim parkom Smartivo. "Budući da Smartivo koristi najnaprednija telemetrijska rješenja vodećih europskih proizvođača opreme, korištenje sustava dokazano pomaže u efikasnijem upravljanju voznim parkom i postizanju boljih poslovnih rezultata", istaknuo je direktor Slatina koma Sanjin Hmelik.

U četiri godine prije uvođenja sustava Smartivo, od 2015. do 2018., trošak goriva u Slatina komu kretao se između 600 i 714 tisuća kuna godišnje. Nakon uvođenja sustava početkom 2019. računi za gorivo u toj godini iznosili su 566.000 kuna, a računi za 2020., u kojoj se sustav uhodao i pokazao svoju punu uštedu, iznosili su 378.000 kuna.

- I uz trošak sustava za upravljanje i nadzor, koji godišnje iznosi 22.000 kuna, beneficije korištenja ovog sustava itekako su vidljive. Koristeći sustav za GPS nadzor i upravljanje voznim parkom, Slatina kom ima uvid u kretanje vozila u svakom trenutku, prati prijeđene kilometre i potrošeno gorivo, vodi brigu o servisima, registraciji vozila i isteku leasinga, o radnom vremenu vozača ili upotrebi vozila u privatne svrhe - zaključio je direktor Hmelik. P.Ž.
Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike