Mozaik
SADA I SLUŽBENO

Gérard Depardieu pod istragom zbog optužbe za silovanje
Objavljeno 24. veljače, 2021.
Francuski glumac Gérard Depardieu službeno je pod istragom zbog optužbi da je prije tri godine u svom domu silovao glumicu koja je tada imala 22 godine, piše Ravnododna. Žrtva čiji se identitet štiti od javnosti optužuje poznatog francuskog glumca da ju je u kolovozu 2018. napao i silovao u Parizu. Njegov odvjetnik rekao je francuskoj novinskoj agenciji AFP da gospodin Depardieu “potpuno osporava” optužbu i da istraga nije trebala biti objavljena u javnosti.


Svijet umjetnosti u Francuskoj potresao je niz optužbi za seksualno zlostavljanje protiv javnih osoba, među kojima je i 73-godišnji Gérard Depardieu, inače jedan od najpoznatijih glumaca u zemlji, ali i neosporno francuski glumac s međunarodnom slavom.


Početna istraga o navodima za silovanje prekinuta je 2019. godine zbog nedostatka dokaza, ali je ponovno otvorena prošlog ljeta. Tužitelji su Gerarda Depardieua službeno sproveli pod istragu u prosincu 2020. godine. Glumac je trenutačno na slobodi, ali je pod sudskim nadzorom. Odvjetnica Elodie Tuaillon-Hibon koja zastupa žrtvu u slučaju rekla je za AFP da se nada kako će se privatnost njezine klijentice poštovati kako se slučaj bude odvijao. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike