Sport
VEČERAS PREOSTALI SUSRETI OSMINE FINALA LIGE PRVAKA

Rose ima plan za Manchester City
Objavljeno 24. veljače, 2021.
U Bergamu i Budimpešti večeras se igraju preostale dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Nogometaši Atalante na svom stadionu dočekuju Real Madrid, dok su stroge epidemiološke mjere u Njemačkoj dvoboj Borussije (M) i Manchester Cityja premjestile na Puškaš Arenu.


Prošlogodišnji je debitantski nastup u elitnom natjecanju momčad Marija Pašalića i Boška Šutala završila četvrtfinalom, a za ponavljanje tog uspjeha moraju izbaciti rekordera natjecanja Real Madrid. Iako je nešto usporila što se postignutih pogodaka tiče, La Dea je i dalje jedna od najzanimljivijih momčadi za gledati, za što velike zasluge ima trener Gasperini.


- Prolazak će se riješiti nakon druge utakmice, a jasno je kako bi idealan rezultat za nas bila pobjeda u prvoj. Moramo biti oprezni zbog izostanaka, potrebna nam je igra na najvišoj razini. Nismo još igrali s Realom, tako da ćemo tek na terenu dobiti uvid u njihovu snagu, ali jasno je da su jedna od najboljih momčadi na svijetu.


I dok je Gasperiniju za sada potvrđen izostanak standardnog braniča Hateboera, njegov kolega Zidane ima mnogo veće muke oko sastava, jer su čak devetorica igrača izvan stroja. Među bitnim izostancima su Benzema, Ramos, Carvajal, Hazard, Rodrigo, Marcelo..., pa nije ni čudo da je čak i predsjednik kluba Perez došao pružiti podršku ostatku momčadi uoči puta u Bergamo, među kojima je i neizostavni Luka Modrić.


Borussia (M) ima iznimno tešku misiju u pokušaju da postane prvi klub koji će u 2021. "preživjeti" protiv M. Cityja. Naime, Guardiolina momčad od sredine prosinca nanizala je čak 18 pobjeda, no trener Borussije Rose vjeruje kako ima recept kako ostvariti pozitivan rezultat.


- Ako nešto ne vole, to je da nemaju loptu. Moramo odigrati hrabro i braniti se strastveno. Imam momčad koja je apsolutno to u stanju.


Guardiola većih problema oko kadra nema, a upozorio je na Borussijine kvalitete.


- Njemačke momčadi uvijek su opasne. Borussia zna dolaziti često u suparnički kazneni prostor s mnogo igrača, mogu igrati kratkim pasovima, ali i napraviti brzu tranziciju. Kvalitetni su u svim linijama i moramo biti koncentrirani na to što trebamo napraviti - poručio je Guardiola.
Uzvratne utakmice na rasporedu su 16. ožujka. G.R.
18 pobjeda u svim natjecanjima nanizao je Manchester City uoči susreta s Borussijom (M)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike