Sport
NOVI PROBLEMI

Mladi ove godine bez natjecanja
Objavljeno 23. veljače, 2021.
UEFA je otkazala planirano Europsko prvenstvo U-19 za nogometaše i nogometašice zbog pandemije koronavirusa.


Turnir za nogometaše trebao se održati u Rumunjskoj od 30. lipnja, a turnir za nogometašice u Bjelorusiji od 21. srpnja.


Glavni rumunjski grad Bukurešt jedan je od 12 gradova u kojemu se trebaju igrati i utakmice odgođenog Eura 2020., pa bi nastup mladih reprezentacija stvorio dodatne probleme.


- U donošenju odluka Izvršni odbor UEFA-e uzeo je u obzir da bi, s obzirom na ograničenja koja su donijele vlade, putovanja reprezentacija i održavanje mini turnira bilo vrlo teško. Članice UEFA-e su konzultirane i podržale su odluku. Iako je žalosno da se ove godine neće održati ni jedno natjecanje za mlade U-19 nogometaše, zdravlje i sigurnost mladih sportaša moraju biti prioritet u sadašnjim okolnostima - stoji u priopćenju UEFA-a.


Krovna europska nogometna organizacija odlučila se na još neke promjene, pa je završnica futsal Lige prvaka iz Bjelorusije premještena u Zagreb.
UEFA se nada da će cijepljenje koje je u tijeku u europskim državama omogućiti da se EP nogometaša održi u lipnju kako je planirano. EURO 2020 na kojemu će sudjelovati 24 reprezentacije odgođen je prošle godine i prebačen za ovo ljeto zbog pandemije, a gradovi domaćini su Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Kopenhagen, Muenchen, Rim, St. Peterburg, Bukurešt, Budimpešta i Baku, dok će se polufinale i finale igrati na Wembley stadionu u Londonu.


Ivana Liović
Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

Najčitanije iz rubrike