Osijek
MALA KNJIŽNICA ERNESTINOVO

Dobra knjiga i kava za ponijeti
Objavljeno 24. veljače, 2021.
"Knjiga i kava za ponijeti" moto je Male knjižnice Ernestinovo - unikatne kućice u središtu sela gdje mještani rado dolaze i zavire što ima novo i zanimljivo za čitanja. Mala knjižnica bazira se na dobrovoljnom davanju, odnosno razmjeni knjiga, a razmjena se temelji na solidarnosti među čitateljima.

- Cilj je Male knjižnice poticanje čitanja kod svih generacija. Knjižnica funkcionira tako da čitatelj donira svoju knjigu ili knjige knjižnici, čitatelj knjige koje se nalaze u ormariću slobodno posuđuje i vraća nakon čitanja ili, pak, knjigu proslijedi drugome. Nekog roka za vraćanje knjige nema, svatko čita svojim tempom - pojašnjava općinska načelnica Marijana Junušić, dodajući kako se u Maloj knjižnici mogu naći i pakatići s kavom ili kakav slatkiš.

Kućica-knjižnica nalazi se u Ulici Vladimira Nazora 64, između zgrade općine Ernestinovo i Vatrogasnog doma. Izgradnji i realizaciji projekta Male knjižnice pomogli su: Siniša Tešankić, Milica Reinhart Tešankić, Ivona i Romeo Junušić, Antonija Roguljić, Ana Dujić, Općina Ernestinovo, Mala akademija umjetnosti, Likovna udruga "Petar Smajić" i Čarobni tim, a na inicijativu Marije Dujić koja vodi facebook-stranicu te obilazi kućicu i dopunjava ju knjigama. Sa sobom je, dakle, dovoljno ponijeti samo termosicu s toplom vodom. D. Pejić
Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike