Autoglas
NISSANOVA USPJEŠNICA

Qashqai s novim odijelom želi ostati kralj crossovera
Objavljeno 23. veljače, 2021.
Međuosovinski razmak povećan je za 20 mm, a ukupna duljina veća je za 35 mm

Nissan je predstavio treću generaciju Qashqaija, koji je od 2007. prodan u više od tri milijuna primjeraka. Izvana je Qashqaijev novi stav smjeliji, s istaknutijim linijama ramena, produljenim međuosovinskim razmakom i impozantnim 20-inčnim aluminijskim naplatcima, prvi put dostupnim u Qashqaiju.


Međuosovinski razmak automobila povećan je za 20 mm, a ukupna duljina veća je za 35 mm. Vozilo je malo više (+25 mm) i šire (+32 mm), zbog čega djeluje upečatljivije na cesti. Prednji kraj novog Qashqaija krasi veća kromirana Nissanova maska V-Motion. Prednju masku okružuju tanka, napredna Full LED Matrix svjetla sa svjetlosnim potpisom u obliku bumeranga. Uporaba LED tehnologije omogućila je ugradnju kvalitetnijih prednjih svjetala tanjeg i oštrijeg dizajna u odnosu na prethodnu generaciju.


Povezana, udobna i dominantna kabina novog Qashqaija postavlja nove standarde u klasi u pogledu premium osjećaja, prepoznatljivog dizajna i praktičnosti. Kroz čitavu kabinu proteže se novo ambijentalno svjetlo bijele boje koje svojim ujednačenim sjajem ostavlja dojam profinjenosti i sklada.


Dulji međuosovinski razmak novog Qashqaija i učinkovitija organizacija prostora oslobađaju još više prostora za putnike. Prostor za koljena putnika na stražnjoj klupi povećan je za 28 mm na 608 mm, a veći je i razmak između vozača i suvozača. Prostor za glavu na prednjoj i stražnjoj klupi povećan je za 15 mm, zahvaljujući manjem povećanju vanjskih dimenzija. Električna vrata prtljažnika olakšat će pristup prtljažniku kad su vam ruke pune. Ukupan obujam prtljažnika povećan je za 50 litara u odnosu na prethodnu generaciju.
Ergonomičniji dizajn ulaza olakšava ulazak i izlazak iz vozila u odnosu na prethodnu generaciju, što je posebno praktično u uskim prostorima, kao što su garaže. U skladu s Nissanovim ciljem da do 2024. godine 50 % vozila prodanih vozila u Europi bude elektrificirano, uz 1.3 DiG-T benzinski motor s blagim hibridom novi Nissan Qashqai bit će premijerno dostupan i s motorom e-POWER, Nissanovim inovativnim, nagrađivanim motorom koji preuzima tehnologije iz Nissanovog revolucionarnog električnog vozila LEAF.


Milan Bugarić
// PREMIJERA //
SNAŽNA BATERIJA I ODLIČAN MOTOR
Sustav e-POWER čine snažna baterija povezana sa 154 KS benzinskim motorom najvećeg kompresijskog omjera u klasi, generator energije, inverter i 140 kW snažan električni motor dimenzija i snage kao u ostalim Nissanovim električnim vozilima. Ovo rješenje spaja ugodna i linearna ubrzanja karakteristična za električna vozila, bez potrebe za punjenjem na utičnici.