Novosti
MOBILNI TIMOVI OBILAZE SELA

Lakša predaja zahtjeva za obnovu
Objavljeno 22. veljače, 2021.
Mobilni timovi Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u nedjelju su stigli u Novo Selo Glinsko i Sibić kako bi ruralnom stanovništvu na potresom pogođenom području olakšali prijavu zahtjeva za obnovu. U subotu je pak prikupljeno 48 zahtjeva u selima Pecki i Strašnik, izvijestili su iz Ministarstva graditeljstva. "U idućim danima otvorit ćemo i izmještene urede na području Siska i Gline, tako da će građani imati puno više mogućnosti i smjernica oko predaje zahtjeva", najavio je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Za prijavu zahtjeva za obnovu aktivan je i izmješteni ured Ministarstva graditeljstva u Petrinji na adresi Trg Matice hrvatske 18.

"Aktiviranjem mobilnih timova i otvaranjem izmještenog ureda u Petrinji, na području Banovine želimo stanovnicima maksimalno olakšati cijeli proces predaje zahtjeva za obnovu koji su nam preduvjet za pokretanje organizirane obnove", rekao je Horvat te napomenuo da će obnovu na terenu provoditi Fond za obnovu i Središnji državni ured za obnovu.

Zahtjevi se mogu predati osobno ili poštom na adresu Ministarstva graditeljstva u Zagrebu, a ministar Horvat najavio je da će uskoro biti predstavljena i digitalna platformu eObnova s pomoću koje će se zahtjevi također moći predavati. H
Možda ste propustili...