Sport
DESETI UZASTOPNI DOMAĆI TRIJUMF BIJELO-PLAVIH

Rijeka završila na rogovima neumoljivog osječkog El Tora
Objavljeno 21. veljače, 2021.
Osijek je odigrao vrlo dobro, a ključni čovjek opet je bio - Ramon Mierez

Nogometaši Osijeka i u derbiju protiv Rijeke nastavili su svoj savršeni domaći niz otkako je na njihovoj klupi Nenad Bjelica. Bila je to deseta uzastopna domaća pobjeda.


Osijek je odigrao vrlo dobru utakmicu u kojoj je pritiskom i agresijom natjerao Riječane na "rogove" svog "El Tora" Ramona Miereza, koji je svojim pogodcima odlučio utakmicu. Bijelo-plavi su baš "izgrizli" goste ne dopustivši im više od jedne prave prilike. Kontrolirali su susret od prve do posljednje minute, došli do nova tri boda, s kojima su se bar privremeno opet izjednačili su Dinamom na samom vrhu prvenstvene ljestvice. Susret je imao sve značajke derbija. Bio je borben, agresivan, ali i vrlo korektan jer sudac Duje Strukan pokazao je samo jedan žuti karton koji je u samoj završnici susreta dobio Riječanin Domagoj Pavičić.

Ramon no. 13

Trener Osijeka Nenad Bjelica još se jednom pokazao kao odličan taktičar. Uoči susreta protiv Riječana najavio je moguća iznenađenja u momčadi i nije se šalio. Krenuo je s tri stopera, a među njima bio je i Jevgen Čeberko, kojem je to bio debi u dresu Osijeka. Bio je to odgovor na način igre Rijeke koji je bio vrlo uspješan ne samo zbog konačnog rezultata već i zbog cjelokupnog razvoja događaja na terenu. Osijek je u susret ušao baš dobro. Agresivno, blizu igrača, nije dopustio gostima razvoj napada. I zato nije trebalo dugo čekati na prvu priliku. U petoj minuti Igor Silva je poslao dobar ubačaj zdesna koji je završio na drugoj vratnici, gdje je bio Miloš, koji je čudno zahvatio loptu glavom, a ona je kraj iznenađenog Nevistića pogodila desnu vratnicu, a odbijancu je blizu bio Mierez, ali mu je lopta ipak ostala malo iza leđa, pa nije bio u mogućnosti uputiti udarac. Nije ni Rijeka bila bezopasna u uvodu susreta. U 10. minuti imali su gosti svoju prvu priliku nakon što je Andrijašević na polovini igrališta lijepo loptu prenio glavom preko visoko postavljenje obrane Osijeka prema Lončaru, koji je krenuo sam prema Ivušiću, pucao sa 17 metara, ali je vratar Osijeka bio na mjestu. Igralo se vrlo živo i agresivno s obje strane, a Osijek je bio taj koji je diktirao tempo susreta. U 19. minuti pokušao je glavom raspoloženi Kleinheisler nakon ubačaja Lončara s desne strane, no taj udarac nije bio zahtjevan za Nevistića. Ipak, dobru igru bijelo-plavi su okrenuli u 25. minuti iz još jednog svog jakog oružja - prekida. Jugović, koji je ušao u igru umjesto rano ozlijeđenog Brleka, izveo je udarac iz kuta koji je Škorić glavom proslijedio do Miereza, koji je uvijek na pravom mjestu i glavom zabija svoj 13. pogodak ove sezone. U tom trenutku Argentinac je bio na istom broju pogodaka koji nosi na svom dresu. Ni nakon vodstva Osijek nije stao, nego je nastavio s pritiskom, a s obzirom na to da su obje obrane stajale vrlo visoko, upotrebljive su bile duge lopte iza njihovih leđa, u čemu je mnogo opasniji bio Osijek. Istina, do poluvremena više nije bilo pravih prilika, pa su na odmor mnogo zadovoljniji otišli Osječani. Ne samo zbog rezultata nego i zbog igre koju su pružili u prvih 45 minuta s obzirom na to da imali dominaciju na travnjaku.

Ramon no. 14



I u nastavku susreta prvu priliku stvorio je Osijek. U 53. minuti Žaper je ubacio pred vrata, na loptu je naletio sveprisutni Kleinheisler i sa šest-sedam metara pucao preko grede. Osječani su i dalje imali potpunu kontrolu događaja na terenu, iako je Rijeka pokušala biti ofenzivnija, no jednostavno nije imala rješenja za vrlo kompaktan i čvrst Osijek. Osječani su, pak, čekali neku pogrešku gostiju i dočekali su je u 70. minuti. Škorić je opalio dugu loptu koja naizgled nije bila opasna, pala je na rub kaznenog prostora, gdje je vratar Rijeke Ivan Nevistić pokušao biti efektan, a ispao je defektan jer je umjesto jednostavnog rješenja primio loptu koju mu je ukrao uporni Mierez i poslao je u prazna vrata za udvostručavanje Osijekove prednosti.

U 82. minuti opet je Mierez skuhao vruću situaciju u kaznenom prostoru. Jurčević je ubacio slijeva, a ostao je dojam kako je Arsenić povukao Miereza za ruku i srušio ga, međutim, VAR i sudac Strukan nisu u tome vidjeli ništa sporno, što se činilo kao pogrešna odluka. Do kraja susreta još je priliku imao Erceg, koji je u petoj minuti nadoknade pokušao pucati iz prve s desetak metara, ali je zamalo promašio cilj, a ubrzo su bijelo-plavi uzdignutih ruku dočekali posljednji zvižduk suca Strukana na utakmici.

Dalibor Keler
Foto: Marko Mrkonjić
 
 
Standings provided by SofaScore LiveScore

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme. Teren težak za igru. Bez gledatelja. Sudac: Duje Strukan (Split) - 6. Strijelac: 1:0 Mierez (25), 2:0 Mierez (70). Žuti kartoni: Pavičić (Rijeka). Crveni kartoni: -

IGRAČ UTAKMICE: RAMON MIEREZ (OSIJEK)

OSIJEK 2(1)

Ivušić 7, D.Lončar 7, Škorić 7, Čeberko 7, Silva 7 (od 80. Jurčević -), Žaper 7, Brlek - (od 12. Jugović 6,5), Miloš 7, Kleinheisler 7,5 (od 80. Pilj -), Bohar 6,5 (od 70. Erceg -), Mierez 8.

RIJEKA 0

Nevistić 5, Arsenić 5,5, Galović 6, Escoval 6, Tomečak 6 (od 77. Pavičić -), Čerin 5,5, Mudražija 6, S.Lončar 6 (od 58. Drmić 5,5), Vukčević 6 (od 72. Štefulj -), Andrijašević 6 (od 77. Murić -), Kulenović 5 (od 72. Menalo -).

 

1:0

Jugović je izveo korner, Škorić je glavom vratio loptu u "peterac", gdje je bio Mierez, koji je također glavom pogodio malu mrežicu u lijevom kutu
2:0

Škorić odigrao dugu loptu, na kojoj je prvi bio Nevistić, koji se poigravao, Mierez mu je uzeo loptu i zabio u prazna vrata
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike