Regija
ŽUPA UZNESENJA BDM NOVA BUKOVICA

Novi župnik vlč. Dejan Ilić preuzeo službu
Objavljeno 21. veljače, 2021.
NOVA BUKOVICA - Na večernjoj svetoj misi u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici u subotu je novog župnika vlč. Dejana Ilića u službu uveo i njegovim župljanima predstavio generalni vikar Požeške biskupije msgr. Josip Krpeljević. On je pročitao dekret požeškog biskupa msgr. Antuna Škvorčevića, na temelju kojega je upraviteljem svoje prve župe u Novoj Bukovici imenovan vlč. Dejan Ilić, koji je potom položio ispovijest vjere.
Dobrodošlicu novom župniku poželjela je vjeroučiteljica Milkica Sarajlić Kolundžija, a cvijeće mu je uručila osmogodišnja Klara Peček. Zahvaljujući na srdačnoj dobrodošlici, novi župnik rekao je da dolazi kao brat kršćanin kojemu je također potrebno rasti.


– Ne smatram da sam najpametniji i najsposobniji, čovjek sam kao i vi, i vjerujem da ću ponekad i pogriješiti, stoga se unaprijed ispričavam. Želim obavljati svoju službu u međusobnom, iskrenom povjerenju, da zajedno napredujemo u ovom životu koji nam je Gospodin dao, jer ne može niti jedan svećenik ništa sam. Pozivam vas i potičem na zajedničku molitvu za moje poslanje u ovoj našoj župnoj zajednici, – rekao je vlč. Ilić naglasivši da su vrata župnog stana i crkve širom otvorena svim župljanima s kojima će, vjeruje, ostvariti kvalitetan suživot, kao i brojni župnici do sada, koji za novobukovačku župu imaju samo riječi hvale.
Prema odluci biskupa Požeške biskupije msgr. dr. Antuna Škvorčevića, dosadašnji župnik u Novoj Bukovici vlč. Mario Matijević imenovan je upraviteljem Župe Kraljice sv. Krunice u Novoj Gradiški.


Petar Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike