Mozaik
PREMIJERA JE U PLANU ZA TRI MJESECA

Stigao prvi trailer za film “Cruella” s Emmom Stone
Objavljeno 19. veljače, 2021.

Nešto malo duže od tri mjeseca prije dolaska u kina (ili na streaming servis Disney+, ovisno o epidemiološkoj situaciji u svibnju), svjetlo dana napokon je ugledao prvi trailer za film "Cruella" s oskarovkom Emmom Stone u ulozi jedne od najpoznatijih negativki iz dječjih priča, prenosi The Hollywood Reporter.

Riječ je o prequelu filma "101 dalmatinac", koji će prema scenariju Dane Fox i Tonyja McNamare režirati Craig Gillespie, najpoznatiji po biografskoj sportskoj drami "Ja, Tonya" iz 2017. godine. Radnja "Cruelle" odvija se tijekom sedamdesetih godina prošloga stoljeća u Londonu usred punk-rock revolucije, a prati, dakako, bogatu modnu kreatoricu fasciniranu dlakom dalmatinaca i nabrušenu na okrutnu misiju: izradu kaputa od njihove kože. I ova priča slijedi poznatu logiku - svi zločesti likovi i antijunaci nekoć su bili dobri, a novi Disneyjev spektakl trebao bi nam objasniti kako je Cruella, pravim imenom Estella de Vil, od zaljubljenice u modu postala izvor pseće patnje.

 



- Na samom početku shvatila sam da svijet vidim drukčije od svih ostalih, što nekima i nije baš najbolje sjelo. Ali ja i nisam za svačiji ukus. Očito su se uvijek bojali da ću biti luđakinja - kaže Cruella u traileru.

Emmi Stone se u nadolazećem filmu pridružuje i jaka glumačka postava koju predvodi legendarna Emma Thompson u ulozi barunice von Hellman, nevjerojatno šik vlasnice prestižne modne kuće koja zapošljava Cruellu. Joel Fry, Paul Walter Hauser, Emily Beecham, Mark Strong, Kirby Howell-Baptiste i Jamie Demetriou također glume u filmu koji je posljednje dvije godine u fazi produkcije i čiji je datum izlaska pomican zbog pandemije koronavirusa (prvotno je bilo u planu da iziđe 23. prosinca prošle godine). 73-godišnja Glenn Close, koja je Cruellu utjelovila 1996. i 2000. u filmovima "101 dalmatinac" i "102 dalmatinca" ostvarivši nezaboravne izvedbe, izvršna je producentica filma čiji je izlazak najavljen za 28. svibnja.

- Cruella je fantastičan lik, veća je od života! Igranje njezinom životnom pričom bilo je sjajno iskustvo i uživala sam otkrivajući što ju je to pretvorilo u ženu koju poznajemo. Kako je radnja filma smještena u sedamdesete, jako smo se dobro zabavljali kostimima, frizurama i šminkom u želji da što bolje dočaramo njezinu osobnost - izjavila je nedavno Emma Stone. D. Miklić

CRUELLA: “ROĐENA SAM LOŠA I POMALO LUDA”
- Stvar je u tome što sam rođena briljantna. Rođena sam loša - i pomalo luda - kaže Cruella u traileru za film.

Disney ima miješane rezultate s igranim verzijama svojih animiranih hitova: ili su veliki hitovi ili su potpuni neuspjesi. Primjerice igrani filmovi “The Lion King”, “Aladdin” i “Beauty and the Beast” zaradili su više od milijardu dolara u kinima, ali “Dumbo” je skušo koštao studio, jednako kao i film “Mulan”, koji je doživio loše kritike. Iako je “Cruella” inspirirana crtićem “101 dalmatinac”, to nije direktan remake. Disney je imao sličan eksperiment s likom Maleficent: prvi je film doživio veliki uspjeh i gledanost, no njegov nastavak “Maleficent: Mistress of Evil” nije isplatio utrošen budžet.
Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike