TvObzor
ALBINA GRČIĆ POBJEDNICA JE DORE 2021.

Pjesma “Tick-Tock” predstavljat će Hrvatsku na ovogodišnjoj Euroviziji
Objavljeno 19. veljače, 2021.
Foto: Dario NJAVRO/Renato BRANĐOLICA za HRT

Albina Grčić pobjednica je Dore 2021. Albina će s pjesmom “Tick-Tock”, autora Branimira Mihaljevića, predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem izboru za pjesmu Eurovizije, u svibnju u Rotterdamu, u Nizozemskoj. Pobijedila je zbrojem glasova stručnoga žirija te gledatelja i slušatelja Hrvatske radiotelevizije, ali bila je prva i po glasovima žirija i po glasovima publike. Dodijeljeno joj je najviše, 198 bodova. Statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, Albini je na pozornici uručio glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić. Albinu su gledatelji upoznali ponajviše zahvaljujući trećoj sezoni showa “The Voice Hrvatska”, gdje je došla do finala. Prije nešto više od mjesec dana objavila je svoj prvi singl “Imuna na strah” pod etiketom diskografske kuće Universal Music Hrvatska, čiju glazbu potpisuje provjereni autor Branimir Mihaljević. Njezinu pjesmu za Doru 2021. napisao je isti tim kao i “Imuna na strah”, uz pomoć francuskog pjevača Maxa Cinnamona, koji je nastupao na francuskom izboru za Eurosong 2018. Odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za novinare, koja se ove godine zbog epidemioloških mjera održala preko Zooma, autor pjesme Branimir Mihaljević rekao je da nije imao uzor za ovu pjesmu i da je nastala iskreno, ali u trendu s onim što se sad sluša. Dodao je da je spot za pjesmu “Tick-Tock” već snimljen, i to najnovijom tehnologijom, a režirala ga je “Sandra Mihaljević”.

- Bilo je jako teško, imala sam emocionalne i psihičke probleme, u smislu da sam prolazila kroz vrtlog emocija, jer mi smo u Opatiji već nekoliko dana, imamo probe, gledamo konkurenciju, velik je presing jer ipak je to velika pozornica. Sretna sam i ispunjena. Znala sam da imam to u sebi, ali nisam bila sigurna hoću li to uspjeti publici dočarati – rekla je Albina i najavila žustre pripreme za Rotterdam.

Dvadesetdvogodišnja Albina na konferenciji je također rekla da ju je autor Branimir Mihaljević uočio prošle godine na Dori, kao i to da se za Eurosong sve mijenja, misleći pritom na vizualni dio nastupa. A na kojem će jeziku pjevati u Rotterdamu, Albinin tim zasad nije htio otkriti.

Podsjetimo, izvođači koji su se borili za put u Nizozemsku bili su Nina Kraljić, Eric, Ella Orešković, Bernarda, Sandi Cenov, ToMa, Filip Rudan, Beta Sudar, Cambi, Ashley i Bojan, Brigita Vuco, Mia Negovetić, Albina, Tony Cetinski i Kiki Rahimovski.

Voditeljice ovogodišnje Dore bile su sjajne četiri dame - poznata, cijenjena i priznata lica HRT-a: Daniela Trbović, Barbara Kolar, Jelena Lešić i Doris Pinčić. Scenarij ovogodišnje Dore potpisuje Alen Đurica, redatelj je Ivan Miladinov, a urednica Uršula Tolj.
Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike