Sport
SAMI PROTIV SVIH

Prljava kampanja protiv Osijeka
Objavljeno 16. veljače, 2021.

Vezani članci

ODGOVOR NA OTROVNE STRELICE IZ ZAGREBA

Tko namjerno izvrće moje izjave, neka mu je na čast

Nenad Bjelica nije drzak ni arogantan tip, nije galamdžija ni neki smutljivac, nije od onih koji se danas kunu u jedno, sutra u drugo. Onako na prvu djeluje kao lijepo odgojen dečko iz dobre kuće. I s takvim manirima uglavnom nema problema u komunikaciji sa svojim ili suparničkim igračima, kolegama, novinarima... No čak i takav Bjelica našao se na meti medijske mašinerije koja kao da piše po diktatu iz Maksimira.


- Ništa još nije odlučeno. Nedavno smo bili 17 bodova za njima, sada smo samo tri. Još ih imamo i u Osijeku. Oni su u ovom razdoblju potrošili 15 milijuna eura, mi nula. Srce koje mi imamo može prevladati novac koji oni imaju. Možda dovedemo još jednog igrača, ali to će biti netko na krilnoj poziciji i opet za nula eura - kazao je Bjelica nakon poraza Osijeka u derbiju s Dinamom, koji je ostao na čelu tablice s tri boda viška prednosti nad bijelo-plavima iz Gradskog vrta.


I nije Bjelica rekao ništa sporno, trener baš svakog nogometnog kluba u Hrvatskoj u odnosu na Dinamo može izreći rečenicu: "Srce koje mi imamo može prevladati novac koji oni imaju." "Modri" su bez premca najbogatiji i najmoćniji klub u državi, neosporni gazda na travnjaku i izvan njega. Ono u što se drugi mogu pouzdati je samo to veliko i hrabro srce. Pitamo se bi li se buka podigla da je nakon iznenađujuće pobjede Šibenika na Maksimiru trener gostiju Krunoslav Rendulić kazao "nemamo novca kao Dinamo, ali imali smo srce". Ta rečenica bi prošla nezamijećeno, baš onako kako i treba, ali Šibenik se ne bori s Dinamom za vrh i nije nikakva prijetnja društvu s Maksimira, pa takve izjave nisu sporne i ne traži im se skriveno značenje. Za razliku od Osijeka. Dominacija "modrih" više nije tako uvjerljiva, a kako im Osijek prijeti pomutiti računicu, krenula je "paljba" po Gradskom vrtu. I ljudima u njemu. I u toj paljbi se ne biraju sredstva, jer kako drukčije objasniti da se već danima piše o onom što nije izrečeno.


Dio zagrebačkih novinara, istih onih koji su Bjelicu, dok je bio trener Dinama, uzdizali do nebesa, sad su njegovu rečenicu (ne)namjerno izokrenuli, ugurali mu u usta nešto što nije rekao, a najmanje ono što danima citiraju "igrači Dinama nemaju srce". Pa to su igrači s kojima je Bjelica u dobrim odnosima i koje cijeni, do jučer im je bio trener i vrlo je bezobrazno i zločesto takvo što mu stavljati u usta. Krivo shvaćanje ili interpretacija, loš motiv, obična zločestoća, nečiji nalog ili težnja senzacionalizmu i dobroj priči, posve svejedno, ali je besmisleno razvlačenje Bjelice za nešto što nije kazao. Hajka na Osijek i njegova trenera u punom je jeku, a krivnja Bjelice i bijelo-plavih samo je dobra igra, uspješni rezultati i ambicija prvenstvo završiti ispred Dinama. A kad se netko Dinamu umiješa u posao, onda ima mnogo, mnogo protivnika. Osijek to proživljava i ima dana kada je, ni kriv ni dužan, sam protiv svih. Ili su ti protivnici toliko glasni da se saveznici pored njih ne mogu čuti. I. Liović
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana