Regija
OPĆINSKA POTPORA RAZVOJU

Za poduzetništvo 100 tisuća kuna
Objavljeno 26. siječnja, 2021.
SUHOPOLJE - Općina Suhopolje objavila je javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva na području općine u 2021. godini. Dodjeljivat će potpore novoosnovanim poduzećima, potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje te će subvencionirati troškove polaganja stručnih i majstorskih ispita.

Novoosnovanim poduzećima potpora se može dodijeliti za izradu poslovnih planova, nabavu opreme za osnovnu djelatnost i informatičke opreme, za troškove otvaranja obrta, trgovačkog društva ili registracije slobodnih zanimanja te za ishođenje potrebne dokumentacije, uređenje poslovnog prostora, dopunsko obrazovanje i slično. Najviši iznos potpore je do 85 posto prihvatljivih troškova, do 20.000 kuna.

Poslodavci mogu zatražiti potporu za najviše pet novozaposlenih osoba na neodređeno vrijeme, uz potvrdu da ne ostvaruju potporu za zapošljavanje iz programa HZZ-a. Za tu mjeru maksimalni je iznos potpore 20.000 kuna.

Općina će subvencionirati i troškove polaganja majstorskih i stručnih ispita poduzetnicima svrstanim u mikro i male subjekte malog gospodarstva za osobe zaposlene na neodređeno vrijeme do 85 posto prihvatljivih troškova. Najviši iznos subvencije je 5000 kuna po korisniku.

– Na temelju ovoga javnog poziva Općina Suhopolje dodijelit će potpore poduzetnicima za razvoj poduzetništva na području općine u 2021. godini kroz sve mjere u ukupnom iznosu od 100.000 kuna. Zainteresirani prijavitelj može ostvariti potporu od 20.000 kuna, povrh mjera Vlade RH za poticanje razvoja poduzetništva ili samozapošljavanja. Ako interes bude veći od pet novih poslovnih subjekata, Općina Suhopolje spremna je, kao i prethodnih godina, osigurati dodatna sredstva u proračunu - rekao nam je načelnik Siniša Horvat.

Prijave s potrebnim dokumentacijom mogu se podnositi osam dana od objave javnog poziva, odnosno do 29. siječnja. Nakon administrativne provjere, povjerenstvo će procijeniti kvalitetu prijava i objaviti rang-listu prijava prema broju bodova. Potom će općinskom načelniku uputiti prijedlog odluke o dodjeli potpora, a on će u roku od pet dana donijeti konačnu odluku o dodjeli sredstava. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike