Regija
DOBIT ĆE 216.000 KN

Knjižnici novac Ministarstva za četiri projekta
Objavljeno 26. siječnja, 2021.
VIROVITICA - Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica na pozivu Ministarstva kulture i medija odobrena su sredstva za čak četiri programa u ovoj godini. Riječ je o programima ‘‘Ljeto u knjižnici‘‘, ‘‘Viroliber‘‘, ‘‘Uz Miku i Virku kroz zavičajnu zbirku‘‘ te nabavi knjižne i neknjižne građe. Na poziv Ministarstva za predlaganje ovakvih programa, a na koji se javila i virovitička knjižnica, pristiglo je 399 prijava, od kojih je odobreno njih 365.

- Kada je riječ o knjižnoj građi, to smo počeli prije nekoliko godina, ali nemamo kontinuitet tako da vjerujemo da ćemo ovim upravo to i započeti. Ono što je bitno, odobrena su nam financijska sredstva, i to u punom iznosu, za kupnju knjižne i neknjižne građe, što nam je iznimno važno i veliki uspjeh. Sredstva za sve programe koja smo dobili iznose 216 tisuća kuna – rekao je ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Robert Fritz.

Virovitička knjižnica očekuje rezultate još nekih poziva i natječaja, između ostalog za program digitalizacije, igroteke za igraonicu i program informatizacije, za koji se također nadaju da će dobiti planirana sredstva.

– U pripremi je i prijava na natječaj "Čitanjem do uključivog društva" za nabavu bibliokombija. Riječ je o natječaju Europskog socijalnog fonda koji provode Ministarstvo kulture i medija i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog fonda – zaključio je Fritz. V.G.
Možda ste propustili...

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana