Mozaik
VELIKI USPJEH PRVOG SINGLA NA HR TOP 40

Osječanka Noelle s “Halo” na visokom trećem mjestu
Objavljeno 27. siječnja, 2021.
Pjesmu izdaje Menart, a potpisuje ju autorsko producentski tim Hit Factory

Mlada Osječanka Noelle novo je ime na glazbenoj sceni. Njezin prvi singl "Halo", kojeg izvodi u suradnji s mladim producentom ZETZ-om, već je u prvom tjednu emitiranja ostvario najviši ulaz na ovotjednu top-listu HR Top 40, i to na visoko 3. mjesto.

To je uspjeh koji se ne događa tako često kada je riječ o novim izvođačima. Pjesmu "Halo" izdaje Menart, a potpisuje ju autorsko producentski tim Hit Factory, iza kojeg stoje Ivan i Miroslav Zečić. Za glazbenu produkciju na svjetskoj razini zaslužan je ZETZ (Ivan Zečić).

Ostvaren san

- ZETZ i ja oduševljeni smo uspjehom koji je postigla pjesma "Halo". Nismo mogli niti sanjati da ćemo s prvim singlom ostvariti najviši ulaz na nacionalnu top-listu, i to na visoko 3. mjesto. Istina je da smo uložili neizmjeran trud u pjesmu, no bili smo mrvicu skeptični, jer smo znali da je u eteru istovremeno velik broj novih pjesama sa Zagrebačkog festivala. Ipak, vjerovali smo da "Halo" ima sve predispozicije da je slušatelji odlično prime. Neizmjerno smo sretni što su glazbeni urednici na radijskim postajama prepoznali "Halo" i uvrstili je na svoje play liste te joj tako omogućili da stigne do brojnih slušatelja. Ovim putem od srca im zahvaljujemo. Pjesma "Halo" rađena je za mene i prema mojim glazbenim afinitetima. Vjerujem da su slušatelji to prepoznali, jer to sam 100 % ja. To je glazba koju volim i u kojoj iskreno uživam. Oduvijek sam sanjala o tome da kao pjevačica spojim ples s glazbom koja zvuči moderno i svjetski. Sretna sam da sam s pjesmom "Halo" uspjela ostvariti svoj san te osjećam da je "Halo" tek početak jedne lijepe priče - rekla nam je Noelle.

- Uživam raditi s Noelle, jer je vrlo talentirana i jedinstvena osoba. Sama ideja da spoji ples i glazbu nešto je što na ovim prostorima nismo naviknuli gledati te mi je iz tog razloga naša suradnja vrlo zanimljiva i izazovna. Kada pišem pjesme, uvijek ih nastojim maksimalno prilagoditi osobi koja ih pjeva. Nastojim pjesmom izvući ono najbolje iz glasa, ali i osobnosti i karaktera pjevača. Sve je podređeno cilju da se istakne ljepota i autentičnost.

Kod Noelle je situacija specifična, jer ima mnogo toga lijepoga za ponuditi, a povrh svih talenata tu je i ples te je meni kao producentu s time dodatno zakomplicirala život. Nije bio jednostavan zadatak odlučiti se što konkretno istaknuti te sve to uklopiti u smislenu cjelinu, no vjerujem da se trud isplatio. Najsretniji sam zbog toga što sam radeći na pjesmi "Halo" dobio savršenu viziju za buduće pjesme. Vjerujem da će materijal koji imamo u pripremi biti jedinstven i zanimljiv te jedva čekam da sve naše ideje prezentiramo publici - dodaje ZETZ.

Uz Noelle, na top-listi ima još noviteta, a među njima su i Nikolina Tomljanović i Belfast Food s pjesmom "Volim kako se smiješ" na 10. mjestu.

- Moja nova pjesma divna je suradnja s dečkima iz Belfast fooda i treća po redu suradnja s autorima Dinkom Fazinićem i Goranom Gubićem Hansom. Doslovce je tek puštena u eter, a već je ušla na nacionalnu top-listu. Mojoj sreći nema kraja! Moram priznati da sam i mnogo očekivala od ove pjesme. Divno mi je počela ova glazbena godina i radujem se Zagrebačkom festivalu u travnju kad ćemo ju moći predstaviti i uživo - poručila je Nikolina.

 

 

Massimo prvi
Na 20. mjestu ljestvice našla se nova pjesma "Manijak" grupe Colonia, a Vladimir Kočiš Zec s pjesmom "Nostalgija" našao se na 26. mjestu. Obje pjesme izdaje Croatia Records.

- Neobično sam zadovoljan plasmanom moje "Nostalgije" na službenu HR Top 40 listu. Moram priznati da sam u početku bio skeptik zbog novog aranžerskog pomaka koji je na sebe preuzeo Ante Gelo, ali taj potez pokazao se kao pun pogodak. To pokazuje lijep prijam kod publike i ulaz na mnoge recentne top-liste. Ono što me posebno raduje, vidim da se pjesma zavrtila i u Makedoniji i Crnoj Gori. Ja sam autor glazbe, a Nenad Ninčević potpisuje stihove. Nadam se još višem plasmanu na top-listu. Zavrtio se i spot za ‘Nostalgiju‘ koji je realizirao moj dugogodišnji suradnik Zdravko Valentin - rekao nam je Vladimir Kočiš Zec.

Posljednji ovotjedni ulaz na listu ostvario je Boris Rogoznica s novom pjesmom "Samo čovik", koja se našla na 32. mjestu, a izdaje ju Hit Records.

Prvo mjesto ljestvice ponovno zauzima Massimo s "Mali krug velikih ljudi", u izdanju Aquarius Recordsa. Na drugom mjestu nalaze se Ivan Zak i prijatelji s pjesmom "Svi smo uz vas", a izdaje ju Hit Records, a treća je Noelle. Massimo je prvi i regionalno, točnije u Dalmaciju, Gradu Zagrebu, Slavoniji i Zagorju, a u Istri i primorju i Središnjoj Hrvatskoj dominira pjesma Ivana Zaka i prijatelja "Svi smo uz vas".

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike