Novosti
DOGOVORI U PETRINJI

Usuglašavanje detalja kontejnerskog naselja
Objavljeno 25. siječnja, 2021.
Zamjenik ravnatelja Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa Boris Milošević uvjeren je da će se u utorak usuglasiti svi detalji oko stambeno-poslovnog kontejnerskog naselja u Petrinji, a potom i krenuti u gradnju.


Kaže da su razgovarali s predstavnicima Grada Petrinje, istaknuvši da je to nužan projekt koji je država spremna podržati. Dodao je da je između Stožera i gradske uprave ostalo usuglasiti detalje, posebice oko pokrivanja troškova naselja, a sve kako bi oni bili opravdani, da se može tražiti refundacija iz EU fondova.


Milošević je izvijestio da su u Sisačko-moslavačkoj županiji statičari pregledali više od 25.000 objekata. Za sada je neuporabljivo 3020 objekata, a njih 5200 je privremeno neuporabljivo, što znači da je oko 8000 objekata teško oštećeno. Preko Stožera je postavljeno više od 780 kontejnera i mobilnih kućica, a država je naručila još 600 kontejnera. "Zaprimili smo više od 2300 zahtjeva za privremeni smještaj, no ne mislimo da su svi opravdani. S još nekih stotinjak kontejnera riješit ćemo sve hitne potrebe", ističe Milošević.

I gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović zadovoljan je pripremom za izgradnju kontejnerskog naselja te inzistira da ono bude i poslovnog karaktera. "Drago mi je što je politika stala iza tog projekta, mislim da ćemo ga zajednički završiti za mjesec dana", kaže Dumbović, koji želi da u naselju bude 117 objekata za poduzetnike, pučka kuhinja i objekt za psihološku pomoć djeci. H