Regija
FERIČANCI MIJENJAJU VIZURU SREDIŠTA

Nastavak uređenja Trga Matije Gupca
Objavljeno 26. siječnja, 2021.
FERIČANCI

Feričanci su općinsko središte koje posljednjih pet godina polako, ali sustavno poprima novi, urbani izgled. Nakon energetski obnovljene zgrade Doma zdravlja, župne crkve Duha Svetoga, Osnovne škole Vladimira Nazora i Društvenog doma, na red je došao i Trg Matije Gupca u strogom središtu mjesta. Ta je javna površina posljednjih nekoliko tjedana bila malo, ali važno gradilište. Nakon zemljanih radova obavljeno je popločenje betonskim elementima, a postavljene su i klupe za odmor te koševi za otpatke. Nova javna površina zaokružena je postavljenjem štandova za minitržnicu i kioska.

- Općina je financirala radove, a tvrtka Nexe Grupa i Ivan Ergović donirali su betonske kocke te im ovom prilikom zahvaljujem. Za desetak dana, ovisno o vremenskim prilikama, počet će uređenje druge faze Trga Matije Gupca, odnosno javne površine ispred općinske zgrade. Taj je projekt vrijedan oko 350.000 kuna - rekao je načelnik općine Feričanci Marko Knežević i dodao da će se njegovom realizacijom javna površina ispred zgrade Općine urediti kao prostor okupljanja i druženja mještana na otvorenom.

U sklopu te investicije postavit će se urbana oprema i dekorativna javna rasvjeta, a cijela površina bit će popločena te hortikulturno uređena.

- Cijeli ovaj prostor dobit će jednu sasvim drugu, ljepšu vizuru - istaknuo je Knežević.

U tijeku je i izgradnja nogostupa u Ulici Zrinsko-Frankopanskoj, gdje će se poboljšati i postojeća javna rasvjeta. Predviđena je izgradnja nogostupa u dužini od približno 300 metara.

- Rasvjeta postoji, ali ćemo je "zgusnuti". Postavit ćemo više LED rasvjetnih svjetiljki. Inače, riječ je o odvojku Kolodvorske ulice, koja je uz Ulicu Dore Pejačević jedna od najdužih u Feričancima - napomenuo je načelnik Marko Knežević.

U planu je i obnova postojećeg i gradnja novog nogostupa u ulici Brkićev arman u dužini od gotovo 900 metara. S. Fridl
Možda ste propustili...

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike