Regija
PROJEKTI U ANDRIJAŠEVCIMA

Na 40 milijuna iz EU fondova dodali 8 svojih
Objavljeno 24. siječnja, 2021.
Dobili su novac za rekonstrukciju putova prema njivama i kroz šumu, vrijednu 7,5 milijuna kuna

ANDRIJAŠEVCI - U općini Andrijaševci, koju čine Andrijaševci i Rokovci, ni u prošloj godini, za koju mnogi kažu da ju treba što prije zaboraviti, nije se mirovalo, nego su se dovršavali ili započinjali planirani projekti. Iz fondova Europske unije povukli su do sada 40 milijuna kuna i tomu dodali svojih osam milijuna te odradili brojne projekte.

Početkom prošle godine u sklopu novog sportskog centra "Frankopan", vrijednog više od pet milijuna kuna, otvorena je i velika teretana, koja je upotpunila taj dio sportskog kompleksa. Radi se o jednoj od najmodernijih teretana na našem području, koja se prostire na 208 kvadrata i koja je opremljena s tridesetak najsuvremenijih sprava za vježbanje te saunom za opuštanje nakon treninga. Ukupna je vrijednost radova, s postavljanjem sprava i uređenjem samog prostora, oko 600 tisuća kuna. Potpisan je i ugovor za rekonstrukciju putova prema njivama i kroz šumu, vrijedan 7,5 milijuna kuna.

- Nakon završetka ovoga projekta, koji je finaciran sredstvima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a jedina smo općina iz naše županije koja je prošla na tom natječaju, omogućeno je sigurnije prometovanje tim dosad neuređenim putovima, koji najviše služe poljoprivrednicima, ali i ljudima koji u tom dijelu imaju kuće za odmor - kaže načelnik Damir Dekanić, dodajući da je završena sanacija mosta preko Bosuta, koji tu općinu dijeli na dva naselja, a most je jedini cestovni prijelaz između Rokovaca i Andrijaševaca. Uz određena negodovanja mještana, posao je završen na vrijeme i most je kompletno obnovljen uz financijsku pomoć Županijske uprave za ceste.

Načelnik Dekanić podsjeća kako je, uz sanaciju ograda i nogostupa, uklonjen dotrajali asfaltni zastor i zamijenjen visokootpornim betonom, a zamijenjeni su i stari rubnjaci te riješen sustav oborinske odvodnje.

U kolovozu su završeni i radovi na postavljanju solarne LED rasvjete duž cijele dionice biciklističke staze, a na ulazu u područje općine Andrijaševci postavljena je ploča dobrodošlice. Vrijednost je tih radova 1,2 milijuna kuna.

Miroslav Flego
1,2

milijuna kuna stajala je solarna LED rasvjeta duž cijele dionice biciklističke staze i ploča dobrodošlice na ulazu u općinu
Gospodarska zona i stambeno naselje
Općina Andrijaševci od ove je godine vlasnik zemljišta površine šest hektara prekoputa nekadašnjeg prognaničkog naselja Blaca, a na kojem bi uskoro trebala niknuti nova rokovačko-andrijaševačka gospodarska zona.

- Na ovom smo radili nekoliko godina i konačno nam se i ta želja ostvarila. Zemljište gdje je nekada bilo prognaničko naselje Blaca od prije nekoliko godina također je u našem vlasništvu i tamo planiramo izgraditi stambeno naselje za mlade obitelji, a odmah prekoputa uskoro ćemo imati i gospodarsku zonu – kaže načelnik Damir Dekanić.
Možda ste propustili...

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike