Osijek
VELIKO BIKERSKO SRCE

Osječki bikeri ispunili san Ivanu iz Siska
Objavljeno 24. siječnja, 2021.
Darko Zec: Mojoj ideji priključili su se i motoristi iz klubova diljem Slavonije i Baranje

Dvadesetogodišnji Ivan Kralj iz Siska dokazao je u subotu da nije sva sreća u materijalnim stvarima. Naime, suze na oči potekle su mu kad je petnaestak bikera došlo na Jug 2, gdje je nakon katastrofalnog potresa smješten s majkom Ivankom, u apartmanu Osječanina Bore Ivkovića. To iznenađenje Ivanu puno znači, jer riječ je o mladiću sa 17 teških zdravstvenih dijagnoza.

- U posljednjih mjesec dana, otkako nam je Boro pomogao da se smjestimo, ovo mi je najveće i najljepše iznenađenje – uzviknuo je Ivan kad su ga ispred NK Metalac okružili bikeri, zajedno sa Zoranom Stjepanovićem – Mrvicom, koji je, podsjetimo, nakon što je ostao bez noge, u tajnoj prijateljskoj bikerskoj akciji na poklon dobio trike – motor na tri kotača. Istim vozilom dovezao se i Ivica Jurčan 100-postotni HRVI bez obje noge. Njegovim trikeom Ivan se u društvu bikera provozao ulicama Osijeka.

Najzaslužniji za cijelu akciju je Darko Zec, predsjednik MK Veterani Slavonije i Baranje, koji je, nakon prijedloga da razvesele ovog mladića, odmah dobio podršku okolnih motoklubova, iz Bogdanovaca, Vukovara, Vinkovaca...

- Odlučili smo ga iznenaditi jer je, s obzirom na sve dijagnoze koje ima, malo vjerojatno da će ikada voziti motor. On inače motore obožava od malih nogu i željeli smo mu omogućiti da se, na siguran način, provoza ulicama Osijeka – objašnjava Zec, koji je, uz pomoć prijatelja, ostavio Ivana bez riječi. Dugo se osvrtao oko sebe i potom nam rekao:

- Mama me zarazila ljubavlju prema motorima. Nije znala što napraviti od sina – kuhara ili zaljubljenika u motore i bilo je ono drugo. Od četvrte sam godine u tome svijetu i ovo mi iznenađenje jako puno znači i srce mi lupa kao ludo – priznao nam je Ivan, čija je soba u stanu u Sisku, sve do katastrofalnog potresa, bila sva u znaku motora. Slavonci su mu omogućili da uživa u vožnji, a, kako kaže Ivan, to nikada neće zaboraviti!

Marija Mihelić
MAJKA ZAHVALNA DOBRIM LJUDIMA
- Ne znam jesam li zahvalnija Bori Ivkoviću ili ovim divnim ljudima koji su mome Ivanu priuštili nešto što nikada neće zaboraviti – poručila je Ivanka Kralj, objasnivši da je Ivan četiri puta operirao kralježnicu, na desno oko ne vidi, a na lijevo tek slabo. Ima hidrocefalus i problema sa samostalnim mokrenjem.

- Moj Ivan ima ukupno 17 dijagnoza, a ovaj potres ulio mu je strah u kosti u tolikoj mjeri da, kad se noću okrene na krevetu, od vibracije kreveta misli da je potres – kaže Ivanka, čiji je stan u Sisku dobio tzv. crvenu oznaku, što znači da je neupotrebljiv, odnosno nesiguran za stanovanje.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike