Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK DOČEKUJU ALKAR

Tko će “pogoditi u sridu” i izići iz (pre)dugačke negativne serije?
Objavljeno 23. siječnja, 2021.

Stigla je HT Premijer liga košarkaša do 19. kola koje se igra u razmaku od čak sedam dana. No, nas najviše zanima što će se dogoditi u nedjelju od 17 sati u Maloj dvorani Gradski vrt. Vrijednosnice Osijek dočekuju sinjski Alkar u negativnoj seriji. "Brokeri" za pobjedu ne znaju već četiri utakmice, a ništa bolje stanje nije ni u suparničkim redovima. Sinjani za pobjedu ne znaju čak u pet posljednjih dvoboja, stoga je jasno da je ova dvoboj od iznimne važnosti za oba suparnika.

Od Osječana se ipak očekivalo da ovaj dvoboj dočekaju u boljem raspoloženju. Prije tri dana odrađivali su zaostatak iz 12. kola u Zagrebu, gdje se očekivalo da će se igrači Stipe Šarlije vratiti pobjedničkim navikama. Nije se dogodilo, dobivena je lekcija od Hermes Analitice, posljednjeplasiranog sastava elitnog razreda, što je sigurno unijelo i dodatnu nervozu u svlačionicu. U ovoj godini, Vrijednosnice Osijek pokazuju bolje lice u ogledima s objektivno boljim momčadima (Zadar, Gorica), no nije se očekivalo da će zakazati protiv sastava iz donjeg dijela poretka. Alkar je također jedan takav, ali nije nimalo bezopasan. Ima samo jednu pobjedu manje od svog nedjeljnog domaćina koji mora pronaći način kako crnoj seriji stati nakraj.

- Nikako ne uspijevamo ponoviti izdanja iz Zadra i Gorice protiv ekipa koje nisu u tom rangu. Ostali smo tako bez bodova protiv Furnira i Hermesa, jasno da si ne smijemo dopustiti novi podbačaj na domaćem parketu. Alkar također želi prekid svoje serije, stoga stiže motiviran. No, vjerujem da će naš motiv i želja prevladati - nada se trener Šarlija, koji će vjerojatno i u ovom dvoboju biti lišen usluge Šveđanina Elijaha Clarencea koji ima problema sa zadnjom ložom. Igrao on ili ne, Osječani moraju pronaći ritam koji će na kraju slomiti Sinjane, kao što im je to pošlo za rukom u prvom dijelu sezone, kada su uspjeli slaviti u gostima. U međuvremenu dosta se toga promijenilo, ali dobro je znati da ti u goste stiže sastav kojeg si već svladao ove sezone.

Kolo su već otvorili Split - Šibenka (108:77) te Sonik Puntamika - Cibona (68:89). U subotu igraju Furnir - Zabok, u ponedjeljak Hermes Analitica - Zadar, a sve dan poslije zaključuju AO Škrljevo - Gorica.
N. Benčina

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

Najčitanije iz rubrike