Sport
POVRATAK

Može li Dalić nagovoriti Mandžukića?
Objavljeno 22. siječnja, 2021.
Milan u subotu igra derbi Serie A protiv Atalante, a trener "rossonera" Stefano Pioli na travnjak bi mogao poslati i bivšeg napadača hrvatske nogometne reprezentacije Marija Mandžukića, koji je ovoga tjedna "sletio" na San Siro. Mandžo nije igrao duže vrijeme, ali individualno je trenirao, potpuno je spreman, već se uklopio u novu momčad i Pioli je najavio kako na njega računa - odmah.


Nakratko je otišao, ali bivši Vatreni ovoga se siječnja u velikom stilu vratio u Italiju, ponovno je u Serie A nakon što je posljednjih dana 2019. "otjeran" iz Juventusa, kluba u kojem je tijekom četiri godine ostavio veliki trag. Juve je za Mandžu završena priča, novi izazov je Milan, klub koji pokušava vratiti stari sjaj i slavu. Nakon zlatnih godina kontroverznog, ali uspješnog predsjednika Silvija Berlusconija, Milan je "lutao" Italijom, bio daleko od europskog vrha, ali u zimu 2019. godine klub je povukao pravi potez, mladićima je priključio "starca" Zlatana Ibrahimovića i show se vratio u grad. Milan je krenuo gore, ove sezone bori se za naslov prvaka Serie A, a jedan od ljudi koji bi ga trebali odvesti do "scudetta" je i Mandžukić. Povratkom u veliki klub i jaku ligu otvara se pitanje može li se Mandžukić vratiti i među Vatrene. Oni koji ga poznaju bolje, reći će vrlo, vrlo teško, kad nešto kaže pri tome i ostaje. A kazao je - zbogom.

Nakon čarobnog ljeta 2018. i srebra naših nogometaša na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Mandžo se odlučio oprostiti od Vatrenih. Za Hrvatsku je igrao 14 godina, nauživao se velikih pobjeda, ali je prošao i kroz mnogo muke, truda, rada, razočaranja i teških trenutaka. Teško je proživljavao bolne i nesretne reprezentativne poraze, a onda nakon najvećeg uspjeha s reprezentacijom jednostavno je prelomio i kazao: "Odoh ja". Posvetio se Juventusu koji ga je malo kasnije otjerao kod katarskih šeika, a Super Mario nije mogao bez velike scene i vratio se u Italiju. Ali teško će opet među Vatrene, koliko god Daliću trebao igrač njegovog kalibra i srca. Mandžukić je uvijek bio čovjek od riječi, a još zvoni njegova poruka iz ljeta 2018. godine: "Ovo je teška odluka, jer znam da je konačna i nakon ovih riječi oproštaja više nema povratka". I. Li.
Mandžukić se vratio u Italiju, ali teško će ponovno među Vatrene
Najčitanije iz rubrike