Sport
NA REDU JE ARGENTINA

Karačić: Još sam pod ručnom, ali motor se lagano pali
Objavljeno 22. siječnja, 2021.
Na vratima je u susretu s Bahreinom odličan bio Marin Šego. Pokupio je sve ono što je prošlo kroz dosta čvrstu hrvatsku obranu, koja je malo toga ponudila suparniku. U napadu konačno smo gledali odlično izdanje Zlatka Horvata. Stigao je u reprezentativni kamp nakon što je prvi put u karijeri promijenio momčad, Zagreb je zamijenio Skopjem, a PPD Zagreb Metalurgom. Tražio se Horvat, hvatao formu. Njegovih osam postignutih pogodaka iz deset šutova dobra je najava za nastavak natjecanja:

- Rukomet je timska igra, danas sam se ja istaknuo, sutra će netko drugi. Dobro smo ušli u utakmicu, sve kontrolirali i zasluženo pobijedili. Dobro smo igrali obranu, već protiv Katara, sada se to nastavilo, mislim da se dižemo iz utakmice u utakmicu i to je dobro. Bahrein smo dobro analizirali, znali smo gdje traži prostor za gol, oni su na terenu sve radili što smo gledali, tako da smo to lagano zatvorili. Bili smo svjesni koje su njihove nagazne mine. Nije bilo problema, najvažnije je da smo dobro otvorili utakmicu, pa je i poslije bilo lakše - rekao je Horvat, koji je bahreinskog vratara izluđivao lobovima.

- Svi koji prate rukomet znaju da mi je to neka specijalnost. Danas ih je bilo pet i uglavnom su ulazili.

Prve minute na Svjetskom prvenstvu u Egiptu odigrao je Igor Karačić. Pamtit ćemo njegove asistencije bez gledanja prema Marinu Mariću.

- Nakon dva i pol mjeseca ovo mi je bila prva utakmica, ja bih rekao, i prvi trening. Još sam pod ručnom, vidi se, ali bit će dobro. Sve je danas bilo dobro, obrana besprijekorna, oba golmana odlična. Ne znam što nije funkcioniralo. Možda smo jedino u nekim trenutcima u napadu znali povući ručnu, ali vidi se da se motor pali.

Domagoj Duvnjak mogao je malo predahnuti. Dio utakmice odgledao je s klupe u trenirci. Što je vidio?

- Vidio sam kako Hrvatska može jako kvalitetno odigrati 6-0 obranu. Ponovno je Šego bio fenomenalan. Igrali smo od prve do 60. minute onako kako mi znamo. Naravno da je bilo pogrešaka, ali kako turnir odmiče, mi smo sve bolji. Ja sam zadovoljan. Imali smo kiks protiv Japana, nakon koje utakmice nitko nije bio zadovoljan. Sada sam jako zadovoljan. Dižemo se iz utakmice u utakmicu. Mladi su fenomenalni, a mi starci možemo im pomoći.

A kako se osjeća kapetan Duvnjak?

- Ja se super osjećam. Uživam u ovom. Nekad dobro ispadne, nekada loše, nadam se kako će biti na kraju ono prvo.

I mi se nadamo, kapetane!

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike