Regija
PODUZETNICI MIHOLJŠTINE MEĐU NAGRAĐENIMA ZA ‘’NAJBOLJU PODUZETNIČKU IDEJU’

Glina, umjetnost i roba na francuskom tržištu
Objavljeno 22. siječnja, 2021.
DONJI MIHOLJAC

Među 13 laureata nagrađenih na natječaju "’Najbolja poduzetnička ideja u 2020. godini", koji je Osječko-baranjska županija pokrenula 2006. godine radi poticanja start-up poduzetnika, našlo se i troje s područja Miholjštine. Diplomu i nagradu u iznosu od 2500 kuna dobila je Mirta Grozdanić Falamić iz Donjeg Miholjca, pedagoginja Srednje škole "Donji Miholjac" za ideju "Terapijska moć gline". Ta poduzetnička ideja definira zamisao Učeničke zadruge Celestina o uvođenju lončarstva u obrazovni sastav kako bi se potaknulo poboljšanje motoričkih sposobnosti učenika te kao antistres terapija. Novčana nagrada bit će iskorištena za nabavu potrebne opreme i edukaciju troje nastavnika. Rad s glinom upoznat će učenici zadrugari, ali i svi zainteresirani učenici i nastavnici.

Među nagrađenima je i Romana Ban, iz Beničanaca, za ideju "Art terapija" te tvrtka Stander j.d.o.o. iz Miholjačkog Poreča, iza koje stoji osnivačica i direktorica Karolina Štander. Tvrtka je nagradu osvojila za ideju "Hrvatski proizvođači i pružatelji usluga u fokusu stranih kupaca".

Karolina Štander istaknula je da se tvrtka bavi trgovačkim posredovanjem na domaćem i inozemnom tržištu. ‘’Zastupamo domaće i inozemne tvrtke u kupnji i prodaji robe te pružanjem usluga u trgovini. Za sada posredujemo u trgovini namještajem i metalnim proizvodima, a imamo upita i za aromatično bilje i svijeće. Djelujemo najviše na francuskom tržištu, jer je zapravo i posao utemeljen i pokrenut na ideji korištenja francuskog jezika koji je malo predstavljen u Hrvatskoj. Jednostavno, mi smo posrednici u izvozu hrvatskih proizvoda na francusko tržište", rekla je Karolina Štander. S.Fridl
Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

Najčitanije iz rubrike