Sport
SJAJAN START

Ovo je malo tko uspio u Mađarskoj
Objavljeno 22. siječnja, 2021.
Zoran Zekić sjajno je krenuo na klupi mađarskog prvoligaša Diosgyor VTK-a (DVTK). U zaostaloj utakmici 2. kola Zekićeva je momčad šokirala u Budimpešti vodeći Ferencvaros s 1:0, nanijevši mu prvi prvenstveni poraz sezone. Iznenađenje je tim veće, jer je DVTK posljednjeplasirana momčad koja je do zimske stanke nanizala šest ligaških poraza, dok je “Fradi” uvjerljivo prvi, s devet bodova ispred najbližeg pratitelja MOL Fehervara. No, nije samo taj podatak unaprijed govorio koliko je aktualni mađarski prvak bio veliki favorit. Naime, do ove utakmice bio je gotovo četiri godine bez domaćeg poraza u prvenstvu, još od travnja 2017., kada je bodove odnio Vasas, a imao je niz od 15 uzastopnih domaćih ligaških pobjeda.

- Iskreno, nisam znao za taj podatak, da su do utakmice s nama bili 61 utakmicu bez poraza kod kuće u ligi. No, znao sam da smo posljednjih godina izrazito loše prolazili u međusobnim ogledima. Jasno je da je kvaliteta na njihovoj strani, i da se igra deset utakmica vjerojatno bi oni pobijedili u devet, ali, eto, ovo je bila baš ta u kojoj smo ih uspjeli iznenaditi - pričao je bivši trener Osijeka, koji je klub iz Miškolca preuzeo prije 15-ak dana u nezavidnoj situaciji. Upisao je sve tri pobjede, dvije prijateljske te ovu najvažniju, za bodove, koja je itekako odjeknula u susjedstvu.

- Ovo je izazvalo veliko zanimanje i u Hrvatskoj, a možete samo zamisliti kako je ovdje. Svi su očekivali da primimo bar pet komada, no odigrali smo vrlo disciplinirano, dobro smo se branili i nismo im dopustili velikih broj čistih prilika. Mi smo svoju čekali i dočekali u završnici. Želio sam od svoje momčadi i da duže zadrži loptu u posjedu, no tek je prva utakmica, a i praktički smo se prije nekoliko dana ekipirali. Tada su svu papirologiju riješili Grgić, Milović i Soldo, pa su prošli samo dva-tri taktička treninga s nama. Jasno je da nam je ovo podignulo samopouzdanje, no dalek je još put do ostanka, čeka nas mnogo posla - rekao je Zekić, koji još čeka i da Malenica riješi sve papire. Sljedeći susret njegova momčad igra u nedjelju, kada gostuje kod Paksi SE-a. G.R.

Goran Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana