Novosti
PLENKOVIĆ O NEJASNOĆAMA OKO IMOVINE

Da nije podnio ostavku, Žinić bi predstavljao teret HDZ-u uoči lokalnih izbora
Objavljeno 21. siječnja, 2021.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić podnio je ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, a Ivan Celjak predložen je da vodi županijsku organizaciju do unutarstranačkih izbora, priopćio je u četvrtak HDZ.


HDZ navodi i kako je na inicijativu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u srijedu održan sastanak užeg Predsjedništva stranke oko nejasnoća u vezi sa Žinićevom imovinom i stambenim zbrinjavanjem. Žinić, navodi HDZ, neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima. HDZ navodi i da je HDZ Požeško-slavonske županije donio odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Požege. Dosadašnji predsjednik požeškog HDZ-a Darko Puljašić podnio je i ostavku na mjesto potpredsjednika Županijske organizacije HDZ-a, a Mario Pilon na člana u tom stranačkom tijelu.


Šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković izjavio je novinarima da bi Žinić predstavljao teret HDZ-u uoči lokalnih izbora da nije podnio ostavku. Dodao je da u ovoj situaciji postoje dva smjera djelovanja. Jedan je da Žinić kao župan do lokalnih izbora bude uključen i daje potporu svim aktivnostima u obnovi Sisačko-moslavačke županije od posljedica potresa. Drugi je da Žinić na adekvatan način rješava sva pitanja koja se postavljaju oko njegove imovine. "To je više nego dovoljno da on sam procijeni da voditi županijsku organizaciju uoči lokalnih izbora u takvim okolnostima nije realno", poručio je Plenković. Također, ustvrdio je da ovakvih slučajeva nema mnogo u odnosu na broj jedinica lokalne i područne samouprave. Upitan je li mu sporan način na koji Žinić koristi državnu imovinu, premijer je rekao da Žinić mora sve razjasniti. Objasnio je da stranka još nije pokrenula stegovni proces oko Žinićevog izbacivanja iz stranke zato što moraju utvrditi sve okolnosti. "Nemamo neki mehanizam kao stranka da angažiramo SOA-u da nam radi provjere ljudi po svim aspektima. Ako Porezna uprava radi nešto, to drži za sebe, ne daje nama", rekao je.
Upitan jesu li pronašli sustav boljeg screeninga kandidata uoči lokalnih izbora, Plenković je odgovorio da onaj tko se ide baviti javnim poslom mora voditi računa o tome da bilo kakve situacije koje bi mogle biti problematične, nije dobro imati. Vezano uz ostale imovinske afere bivših HDZ-ovih ministara, Plenković je poručio da su to različite situacije te odbacio teze da je to sustavno ponašanje među dužnosnicima. H/D.Pav.
HDZ Požeško-slavonske županije donio je odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Požege
Možda ste propustili...

JEDAN OD VODEĆIH HRVATSKIH PEDAGOGA

Preminuo Vlatko Previšić

POSAO ZA OSJEČKE KOMUNALNE REDARE

Kazne za izborne plakate na javnim površinama

NA LOKACIJI BLATO U ZAGREBU

Nacionalna dječja bolnica gotova 2029.