Sport
OSIJEK UOČI LOKOMOTIVE

Glavno je pitanje kako će
Bjelica složiti zadnji red
Objavljeno 21. siječnja, 2021.
U Kranjčevićevoj zbog žutih kartona pravo nastupa nemaju Igor Silva i Vuković

Čudna sezona sutra će za nogometaše Osijeka imati svoj jednako neuobičajeno rani nastavak. Proljetni dio sezone počet će duboko u kalendarskoj zimi, a sve, naravno, zbog koronavirusa, koji je posve poremetio kalendar natjecanja u prošloj godini.

Zato su i zimske pripreme bile kraće nego što je to normalno, ali svi su hrvatski prvoligaši u istoj koži, s tim što su neki već odigrali prve susrete u nastavku sezone. Bili su to jasno zaostatci iz prvog dijela sezone, a rezultati utakmice Istra 1961 - Gorica (1:1) te derbija Dinamo - Rijeka (0:2) išli su bijelo-plavima na ruku.

Obrana nepoznanica
No, kao što je trener Nenad Bjelica često znao naglašavati jesenas, Osijek prije svega treba voditi brigu o sebi i svojim rezultatima. Na startu drugog dijela sezone Osječane očekuje gostovanje kod Lokomotive, na kojem neće biti kompletni jer zbog žutih kartona u konkurenciji za momčad nisu Igor Silva i Josip Vuković. Ako tomu dodamo odlazak jednog od najpouzdanijih igrača obrane Ante Majstorovića, posve je jasno u kojem dijelu momčadi postoji najviše upitnika uoči gostovanja u Kranjčevićevoj. Bjelica ima dovoljno kvalitetnih opcija kojima može zatvoriti te izostanke i odlaske, pa uopće ne djeluje zabrinuto što će mu nedostajati dva od četiri standardna defenzivca u odnosu prema prvom dijelu sezone.

- Imamo mi sasvim dovoljno rješenja za obje te prazne pozicije za prvi susret u nastavku sezone. Ja bih to nazvao i slatkim brigama. Nisam još donio konačnu odluku o tome tko će zauzeti poziciju na desnom boku te koji će igrač praviti društvo našem kapetanu Miletu Škoriću u srcu obrane - kaže Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Na neki način taj će susret biti i početak potrage za čovjekom koji će prigrabiti mjesto Ante Majstorovića. Bjelica je već najavio kako će prve utakmice u nastavku sezone iskoristiti i za procjenu situacije, točnije, jesu li mu potrebna nova pojačanja na stoperskoj poziciji, ali i na poziciji lijevog beka, gdje je Mario Jurčević ostao jedini ljevak. Postoje neke opcije koje bi značile krpanje tog mjesta, ali uvijek je poželjnije na njemu imati čovjeka kojem je to prirodna pozicija, posebno jer način igre koji preferira Bjelica treba kvalitetne bočne igrače, bilo da se radi o ofenzivi, bilo o defenzivi.

Caro, Lončar, Miloš...
Uglavnom, za te dvije pozicije u zadnjem redu konkuriraju tri čovjeka. U paru sa Škorićem na stoperskom mjestu dvojba je između Danijela Lončara i Josea Antonija Cara. Ona je uvjetovana i time hoće li se Bjelica odlučiti Lončara koristiti na desnom boku. Ako se odluči za tu varijantu, onda će uz Škorića igrati Caro. No postoji i mogućnost da na desnom boku zaigra novopristigli Mato Miloš, kojem je to prirodna pozicija.

- Iako dosta dugo nije imao natjecateljskih utakmica, Miloš je stigao u jako dobrom tjelesnom stanju pa ga možemo odmah koristiti - objasnio je Bjelica.

U tom bi slučaju Bjelica za stopersko mjesto birao između Lončara i Cara. S obzirom na to da osim Ndockyta, koji je uspješno operirao gležanj i neće ga biti do kraja sezone, ozlijeđenih više nema u ostalim linijama momčadi, Bjelica će na raspolaganju imati sve svoje najjače adute. Bit će zanimljivo vidjeti za koga će se odlučiti i na tim pozicijama, posebno jer je vezni red ojačan dolaskom Petra Brleka.

Dalibor Keler
TRENINZI U BIJELOM BRDU
Osijek se za susret s Lokomtivom priprema u Bijelom Brdu. Tamošnji teren je prekriven posljednjom generacijom umjetne trave, koja bijelo-plavima u trenutačnim vremenskim uvjetima pruža optimalne mogućnosti za trening, s obzirom na to da su tereni u Gradskom vrtu neodgovarajući za rad zbog topljenja snijega.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini