Sport
POVRATAK OSIJEKOVIH IGRAČKIH SENATORA

Vuica: Drago mi je što sam postao dio ove priče
Objavljeno 21. siječnja, 2021.
Damir Vuica u Gradski vrt vraća se nakon 11 godina koje je proveo u poduzetničkim vodama

Damir Vuica vraća se u Gradski vrt nakon 11 godina. Bijelo-plavi dres u igračkoj je karijeri oblačio čak 295 puta, što ga svrstava na drugo mjesto u povijesti osječkog kluba u HNL-u. Samo je Bakir Beširević ispred njega.

Damir je igračku karijeru završio 2009. godine, nakon čega je kratko obnašao ulogu tehničkog direktora NK Osijek, a onda se okušao u drugim životnim izazovima, poput poduzetništva. I tako je bilo sve dok nije stigao poziv Nenada Bjelice koji mu je ponudio ulogu skauta.

- Otkako sam zaključio igračku karijeru kratko sam na poziv tadašnjeg klupskog direktora, danas, nažalost, pokojnog Mile Dumančića, obnašao dužnost tehničkog direktora. Bila su to teška vremena za klub, pa sam se ubrzo odlučio napustiti tu funkciju i okrenuti se poduzetničkoj priči. Naravno, nisam se posve distancirao od NK Osijek. Dolazio sam na utakmice i uživao u usponu od trenutka kada je klub prešao u privatne ruke. U odnosu na ono što sam ostavio u Gradskom vrtu kada sam ga napuštao, ovo danas je jedna posve druga dimenzija. Osijek je danas ozbiljno posložen i stabilan klub koji je sposoban ostvariti visoko zacrtane rezultatske ciljeve. Nenad Bjelica i njegov stručni stožer rade odličan posao, pa sam zadovoljan što sam dobio priliku biti dio te priče - rekao nam je Damir Vuica, bivši kapetan bijelo-plavih.

S obzirom na to da u nogometu nije bio angažiran više od jednog desetljeća, Bjeličin poziv za povratak u akciju vjerojatno ga je malo iznenadio.

- U sportu je uvijek sve moguće, pa tako gledam i na taj poziv koji sam dobio od Nenada. Bili smo suigrači, ostali smo u dobrim odnosima, ali opet možda me malo iznenadio. Želim zato Nenadu, ali i ljudima koji vode klub, zahvaliti na povjerenju i vjerujem kako ću biti sposoban na pravi način ispuniti ono što se od mene očekuje.

A od njega će se očekivati praćenje igrača koji su zanimljivi za NK Osijek kada je u pitanju prva momčad. Odgovorna je to zadaća, jer dolaskom Bjelice na kormilo glavni je cilj osvajanje trofeja.

- Meni je prosperitet kluba uvijek bio najvažniji, pa je tako i sada. Jasno je kako borba za trofeje zahtijeva visokokvalitetne igrače, a moj posao bit će procijeniti jesu li nogometaši koje Bjelica bude imao na radaru dovoljno kvalitetni za NK Osijek, ili ne. Klub je ove sezone u utrci za naslov, ali ne trebamo se opterećivati ni Dinamom ni bilo kojim drugim suparnikom, nego se isključivo baviti sobom. To je najbolji recept za uspjeh. I još nešto bih želio dodati na kraju. Bilo bi odlično da se što prije stvore uvjeti za povratak naših navijača na tribine. To bi nam bio jak vjetar u leđa u utrci za naslov prvaka - zaključio je Damir Vuica, novi skaut bijelo-plavih.

Dalibor Keler
Vuica je dres Osijeka oblačio 295 puta i zauzima drugo mjesto na vječnoj listi bijelo-plavih u HNL-u
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike