Regija
OTVORENA NOVA TRŽNICA U PLETERNICI

Domaći proizvodi u modernom prostoru
Objavljeno 21. siječnja, 2021.
PLETERNICA - Nova tržnica u Pleternici otvorila je suvremene prostore za ponudu poljoprivrednih i drugih proizvoda, ponajprije lokalnih proizvođača, koji su dobili uvjete kakve imaju komunalno najopremljeniji gradovi. Gradnja je trajala od lipnja prošle godine i završila prije planiranog roka. Projekt je vrijedan 9 milijuna kuna, od čega je 7,4 milijuna nepovratnih sredstava EU-a. Osim zgrade gradske tržnice sa zatvorenim, otvorenim i natkrivenim dijelom izgrađena je i kompletna prateća infrastruktura: parkirališni prostor, pristupne ceste, javna rasvjeta i ograde. Na vanjskom natkrivenom prostoru nalazi se 28 prodajnih mjesta, parkiralište je kapaciteta 100 mjesta, a u unutarnjem su dijelu dva veća prostora za mesnicu i ribarnicu, prostori s klupama i osam prostora na koje još trebaju doći rashladne vitrine.

- Svi znamo da su tržnice mjesto susreta, ali i mjesto prodaje kvalitetnih proizvoda Zlatne doline, iz okolice i iz drugih županija. Nadam se da će moji sugrađani ovdje pronaći zdrave, kvalitetne proizvode te da će rado dolaziti. Kako su tržnice uvijek izvor ekoloških poljoprivrednih proizvoda, nadam se da će ovi proizvodi završiti i na stolovima ugostiteljskih objekata s područja naše županije, kada se otvore nakon epidemioloških mjera - rekla je gradonačelnica Antonija Jozić te simbolično obavila prvu kupnju na novoj tržnici. Košaru punu zdravih domaćih proizvoda uručit će jednoj socijalno ugroženoj obitelji s područja Pleternice.

Tržnica radi srijedom i subotom, a namjera je da radi svakodnevno. Uskoro će biti raspisan natječaj za određena mjesta koja će prodavači moći zakupiti po simboličnim cijenama, najavio je Ivica Kovačić, direktor pleterničkog Komunalca, koji će upravljati tržnicom. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike