Novosti
OBŽ: 23 NOVOOBOLJELE, PREMINULE DVIJE OSOBE

Smanjuje se postotak pozitivnih nalaza od ukupnog broja testiranih
Objavljeno 20. siječnja, 2021.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata na koronavirus je testirano 262 uzorka od kojih je 23 bilo pozitivno (8,8 %). Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (8), Belog Manastira, Darde, Đakova, Podgorača i Popovca (po 2), a po jedna osoba je s područja Antunovca, Bizovca, Čepina, Erduta i Semeljaca. Na bolničkom liječenju nalaze se 102 osobe oboljele od COVID-19, i to 78 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 14 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 24 pacijenta s tim oboljenjem. U posljednja 24 sata preminule su dvije COVID pozitivne osobe, obje u dobi od 73 godine. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 752 osobe.

Policijski službenici provjerili su 33 osobe u samoizolaciji, a samo u jednom slučaju u Belom Manastiru utvrdili su kršenje te mjere, dok su sve ostale osobe zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 141 nadzor ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 54 nadzora provođenja epidemioloških mjera (17 u prodavaonicama i trgovinama, 8 u ugostiteljskim objektima, po 5 u trgovačkim centrima i pekarnicama, a ostale u drugim objektima). Utvrdili su jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje. I. Alilović

Možda ste propustili...

ŠTO JE NA 100.000 ISPITANIKA POKAZAO IZBORNI KOMPAS

Četvrtina ispitanika ne bi glasala za programski im blisku stranku

IZBORNA ŠUTNJA SRIJEDE U 19 SATI

GONG prijavio DIP-u kršenje izborne šutnje