Sport
SVE VIŠE NEZADOVOLJNIH

Teniski “zatvor” nikome nije ugodan
Objavljeno 20. siječnja, 2021.
Koronavirus je upropastio prošlu tenisku sezonu, a itekako utječe i na ovu, koja je počela u neobičnim okolnostima. Turnira je malo, tenisačice i tenisači su u "balonu", ogranično im je kretanje, moraju se pridržavati strogih epidemioloških mjera, a kontakt s "vanjskim svijetom" pod strogom im je kontrolom.

Za dva tjedana u Melbourneu starta prvi Grand Slam sezone, Australian Open, a umjesto da se priprema za njega, više od 70 tenisača zarobljeno je u hotelskim sobama. Kaos je izazvao jedan čarter-let iz Los Angelesa u Melbourne, u kojem su bila 72 sudionika turnira, ali i četiri zaražene osobe, pa sad svi moraju 14 dana provesti u svojim hotelskim sobama.

Španjolski tenisač Roberto Bautista Agut grmio je kako se osjeća kao u zatvoru, a poslije se, pod pritiskom javnosti, ispričao zbog svoje izjave, ali nije nervozan samo Španjolac. Koliko god neki pokušavali stvoriti dojam da je sve normalno, naravno da je mnogo toga nenormalno, što tenisačima i njihovoj pratnji stvara dodatni pritisak.

I dok mnogi negoduju zbog "zatvora", češka tenisačica Barbora Strycova podržala je stroge epidemiološke mjere te je izjavila: Vježbam dva puta dnevno, čitam knjige, gledam televiziju, komuniciram preko društvenih mreža. Trudim se biti pozitivna. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike