Sport
ODBOJKAŠICE OSIJEKA NA PARKETU

Idealne suparnice za otvaranje godine
Objavljeno 20. siječnja, 2021.
Predstojećeg vikenda službeno počinje drugi dio odbojkaške Superlige. No, kako dosta klubova nije zbog pandemije odradio kompletan program, prije nastavka neki će od njih i ranije na parket kako bi se smanjila lista neodigranih utakmica. Dvije zaostale imaju i odbojkašice Osijeka, koje će do kraja ovog mjeseca nadoknaditi propušteno.

Posljednji dvoboj sastav Tome Pauna odigrao je prije točno mjesec dana. Prošla godina zaključena je porazom kod lidera, zagrebačke Mladosti, a 2021. otvara se protiv trenutačno najslabije plasiranog sastava elitnog razreda. U Malu dvoranu Gradski vrt (od 19 sati, još uvijek bez gledatelja) stiže Olimpik koji u prethodnih deset utakmica nikoga nije uspio svladati. Neće valjda ni Osječanke.

- Potrudit ćemo se da Zagrepčanke svoju prvu pobjedu potraže protiv nekog drugog. Jasno je da smo favoriti, ali je jasno da nikakvo podcjenjivanje ne dolazi u obzir. Igramo protiv ekipe koja je osvojila samo jedan bod, a mi ih na kontu imamo 12, s jasnom namjerom da ga podebljamo za nova tri boda - jasan je trener Paun, koji vjeruje da njegove igračice neće olako shvatiti večerašnji susret.

Očekuje se s pravom da u 2021. godinu Osječanke zakorače s pobjedom i tri boda, koja bi ih s trenutačne pozicije (9.) gurnula u sredinu superligaškog poretka. Olimpik je idealan suparnik za početak novog natjecateljskog ciklusa, u koji ŽOK Osijek ulazi i s pojačanim kadrom. U stanci je iz Poreča pristigla Larisa Pauletić, a Paun za ovogodišnju premijeru neće moći računati samo na Laru Matusinu koja se ozlijedila prošli tjedna, ali u pitanju nije ništa ozbiljno.

- Svaki protivnik je idealan ako ga na kraju uspiješ i savladati. Nismo igrali mjesec dana, veselimo se novim izazovima, a oni će se redati ubrzanim ritmom. nakon Olimpika, u subotu u redovnom 12. kolu dočekujemo Rijeku, a onda nas u sljedeći utorak čeka posljednji zaostatak i gostovanje kod Enna Vukovara - najavljuje trener Osijeka dvoboje u siječnju. Idealna računica je jasna, na slavonski derbi otići s dvije pobjede i šest bodova. Bila bi to odlična uvertira za drugi dio sezone.
N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike