Osijek
U ČEPINSKOJ KNJIŽNICI

Djeca čitaju i oživljavaju likove
Objavljeno 20. siječnja, 2021.
U čepinskoj su knjižnici 2021., Godinu čitanja, započeli s nekoliko zanimljivih aktivnosti, a među njima je i "Čitanjem naglas djeci". Voditeljica knjižnice Centra za kulturu Čepin Marija Čačić kaže kako se epidemiološka situacija primirila, a 2021. godina je Godina čitanja.

- Lani smo pokrenuli mjesečnu aktivnost "Vrijeme je za priču…", stoga smo ovu godinu započeli upravo zajedničkim čitanjem naglas malenima. Godinu čitanja nismo mogli bolje započeti nego knjigom u ruci. Ovog nam se mjeseca pridružilo četvero sjajne djece, a pokazalo se i sjajnih glumaca. Čitali smo "Šumsku priču" iz kompleta didaktičkog pomagala "Ku-kuc! Priča je unutra". Djeca su pažljivo slušala priču i precizno odglumila izabrane uloge junaka priče. Svidjelo im se pa smo "predstavu" ponovili uz izmjenu likova - kaže Čačić.

"Povećava se i broj mladih u klubu, pridružile su se Nera Pandžić i Ivana Mešić, a imamo najava da će ih idućeg mjeseca biti još. Nove su članice oduševljene, drago im je što su ih prijateljice pozvale jer obje vole čitati, razgovarati o pročitanom te sklapati nova prijateljstva. Dobrodošli su i drugi", lazala je Čačić. D.P.
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

ROBERT SEMEŠI KOORDINATOR U MKD-U NÉPKÖR

"I ti možeš naučiti mađarski, hrvatski je neusporedivo teži"

Najčitanije iz rubrike