Sport
POVRATAK U ITALIJU U VELIKOM STILU

Mandžo i Ibra, ljudi za veliki Milan
Objavljeno 18. siječnja, 2021.
Detalji ugovora su dogovoreni, Mario Mandžukić prošao je liječničke preglede i čeka se samo potpis ugovora s Milanom. Ta će se formalnost riješiti kada se na San Siru okupe predsjednik Milana, menadžer hrvatskog nogometaša i, naravno, Mandžo. Ugovor je trebao biti potpisan u ponedjeljak prijepodne, ali je Mandžukićev menadžer bio u Cagliariju, pa se čekao njegov dolazak u Milan.

Ovo je povratak na veliku scenu 34-godišnjeg Mandžukića, povratak u Italiju da dokaže kako još vrijedi nakon što je posljednjih dana 2019. "otjeran" iz Juventusa, kluba u kojem je tijekom četiri godine ostavio veliki trag. U "Staroj dami" se savršeno osjećao, Torino nije baš najljepši talijanski grad, ali Mandži se sviđao, no uzalud kad ga tadašnji trener Juvea Maurizio Sarri nije volio. Čim je došao, poručio je upravi: "Mario mi više ne treba."

A Mandžukić nije tip koji će sjediti u velikom klubu i primati veliki novac. Želio je igrati i otišao u nogometnu egzotiku Katara, ali unatoč svim milijunima koje šeici za zvijezde njegova kalibra rado keširaju, brzo je shvatio kako Al-Duhail nije klub za njega. Vratio se u Europu i krenuo u potragu za novim izazovom, u maniri pravog mangupa nije pristajao ni na što manje od nekog velikana iz "liga petica".

Najprivlačnija mu je bila Italija, čak se spominjao povratak u Juventus, na čijoj je klupi Sarri odavno bivši, ali Mandžo nije zaboravio razočaranje iz 2019. i otišao je na stadion velikog torinskog rivala. To je Mandžo, "seoski đilkoš" koji će uvijek i svagdje dati sve od sebe, ali neke stvari ne zaboravlja.

U toj potrazi javio se višestruki europski prvak Milan, koji ove sezone ima velike ambicije, a uz Zlatana Ibrahimovića želio je još jednu kvalitetu koja traje. I dogovor je brzo sklopljen, Milan je za Mandžu navodno spreman izdvojiti nešto malo manje od dva milijuna eura do kraja ove sezone uz opciju produženja na još jednu cijelu sezonu za 3.6 milijuna eura. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike