Sport
IZ BIJELOG BRDA U BIH PRVOLIGAŠA

Raguž sporazumno raskinuo s BSK-om i otišao u Široki Brijeg
Objavljeno 19. siječnja, 2021.

Brdo je zamijenio Brijegom! S juga na istok i natrag itinerar je Petra Raguža koji je ovih dana dogovorno raskinuo 18-mjesečni ugovor s BSK-om te poslije nominalno jednogodišnjeg branjenja "žuto-plave" boje toga bjelobrdskog nogometnog drugoligaša pristupio bosanskohercegovačkom prvoligašu Širokom Brijegu.

Odlazak na Pecaru nedvojbeno je iskorak u karijeri toga 24-godišnjeg rođenog Metkovca koji je ujedno došao bliže kući i obitelji, zbog čega su mu u Bijelom Brdu izišli ususret ne praveći problema pri transferu. Taj nogometaš sredine terena, s potencijalom igranja u oba smjera, prošle je zime samozatajno došao iz zeničkog Čelika i u jesenskoj završnici tekućeg prvenstva bio jedan od zapaženijih u vrlo dobrom sastavu trenera Tomislava Steinbrücknera, koji je stoga na njega najozbiljnije računao i u nastavku sezone. Okolnosti su odredile da će za Raguža to biti u trećeplasiranoj momčadi bosanskohercegovačke Premijer lige koja će nastojati zadržati tu poziciju koja vodi u kvalifikacije Europske lige. Budući da ima dvojno državljanstvo Raguž se tako vratio u drugu domovinu gdje se i počeo ozbiljnije baviti nogometom u školi iz Čapljine. To je školovanje nastavio u Gabeli, potom u Splitu u istoimenom klubu, odakle je nakon isteka juniorskog staža otišao i prve seniorske minute upisao u Jadranu Luka Ploče. Nakon šest mjeseci vratio se u prvi sastav Čapljine te zatim igrao za dubrovački i GOŠK iz Gabele iz kojeg je, u ljeto 2019. godine, uslijedio prvi prvoligaški iskorak u Zenicu. U prilično nepovoljnom trenutku, jer je taj ugledni klub upao u ozbiljne poteškoće te je sreću trebalo potražiti na drugome mjestu. Našao ju je na krajnjem istoku Hrvatske gdje su mu izdali istupnicu i zaželjeli osobni obiteljski te uspjeh u karijeri koju će nastaviti u okruženju iz kojega je potekao, ali sada na prilično visokoj razini.

Dražen Lekšan
Petar Raguž

igrač Širokog Brijega

- Sretan sam zbog dolaska u ovako veliki klub. Spreman sam nametnuti se svojim radom i trudom, a motiva sigurno neće nedostajati. Spreman sam dati maksimum za svoju novu momčad. Nadam se kako ću opravdati ukazano povjerenje.
Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike