Osijek
OTVOREN POLUDNEVNI BORAVAK ZA KORISNIKE “KLASJA” U DALJU

Zasad dvije odgojiteljice
rade s osmero korisnika
Objavljeno 18. siječnja, 2021.

Centar za pružanje usluga u zajednici “Klasje” Osijek, u suradnji s Osnovnom školom Dalj i osječkim Centrom za socijalnu skrb, otvorio je u ponedjeljak novu izdvojenu jedinicu poludnevnog boravka u Dalju, i to u dijelu tamošnjeg Doma zdravlja. Rezultat je to dugogodišnjeg kontinuiranog rada na širenju mreže socijalnih usluga u zajednici i rada na prevenciji izdvajanja djece iz primarnih obitelji s pomoću programa kojima se osnažuju obitelji i pomaže djeci.

- Mi već niz godina pružamo ovu socijalnu uslugu u Osijeku i Belom Manastiru te u Bistrincima i Antunovcu. Sustavnim radom i praćenjem uvidjeli smo da je poludnevni boravak izvrstan prevencijski program te smo svojim strateškim i individualnim planovima transformacije predvidjeli širenje te usluge na nova mjesta, kao i povećanje broja korisnika u postojećem poludnevnom boravku u Bistrincima - rekla je ravnateljica “Klasja” Miranda Glavaš Kul, dodavši da se u okviru usluge djeci osigurava pomoć, jedan kuhani obrok i dva suha, organizira im se slobodne vrijeme, odlasci na izlete, ljetovanja/zimovanja, posjeti kinima, kazalištima, galerijama i sl. Također, djeca obavljaju osobnu higijenu, savjetuje se i pomaže djeci i roditeljima u rješavanju zdravstvenih, odgojnih i drugih problema. Ako je potrebno, osigurava se i nabava odjeće i obuće, školskog pribora, plaćanje školskih ekskurzija i drugo. Sve to ne bi bilo moguće bez pomoći donatora i na tome su u “Klasju” neizmjerno zahvalni.

Inače, zbog epidemioloških mjera poludnevni boravak počinje rad s osamero korisnika, unatoč planiranih 20. S osam korisnika radit će dvije odgojiteljice. Cilj je programa pružanje konkretne pomoći i podrške obiteljima koje ih trebaju, a sve kako bi dijete ostalo u svojoj obitelji i ondje se osjećalo sigurno. M. Mihelić
POMOĆ DVAJU FONDOVA EU-a
Novac je osiguran iz dvaju fondova. Iz Europskog socijalnog fonda preko projekta “Podržimo i osnažimo dijete i obitelj” osigurane su plaće radnika/odgojitelja u poludnevnom boravku te članova dvaju mobilnih timova.

- Iz fonda EU-a za regionalni razvoj, preko projekta “Zaslužujemo najbolje”, osigurali smo, između ostaloga, sredstva za potpuno uređenje i opremanje prostora za nove poludnevne boravke u Dalju i Tenji. Za tu smo namjenu od Doma zdravlja OBŽ-a unajmili prostore u tim mjestima, a na proljeće će početi građevinski radovi – objasnila je ravnateljica.
Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike