Regija
ZAVRŠEN PROJEKT “SVAKA MINUTA JE VAŽNA” CRVENOG KRIŽA NAŠICE

Educirali o važnosti prve pomoći
Objavljeno 19. siječnja, 2021.
NAŠICE - Završen je europski projekt solidarnosti "Svaka minuta je važna" Crvenog križa Našice, koji je sufinancirala Agencija za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti. Radi skretanja pozornosti svih članova društva na važnost poznavanja prve pomoći, mladež CK-a provodila je brojne aktivnosti, poput radionica o prvoj pomoći ili edukacije građana "Mala škola reanimacije" o korištenju AVD uređaja u školama i udrugama. Ravnatelj CK-a Igor Feldi podsjetio je da je nabavljen AVD uređaj koji je postavljen u sportskoj dvorani našičke osnovne škole.

- Uz brojne aktivnosti izrađena je i slikovnica "Mama, mama, tata je liječnik!", u kojoj se djeci na jednostavan način objašnjava postupak korištenja AVD uređaja radi toga da djeci kroz zabavnu aktivnost čitanja slikovnice i promatranja crteža ostane znanje da ovakav uređaj postoji te da se tijekom svoga odrastanja istraživanjem i dodatno educiraju o tome - izjavio je Feldi. U projektu je nabavljena i lutka odrasle osobe te dvije lutke dojenčadi za vježbanje reanimacije, kao i udžbenici za učenje prve pomoći. Tijekom projekta educirano je više od 300 osoba.

- Iako je projekt završio, mladima je za budućnost ostalo znanje i iskustvo te materijali vezani uz prvu pomoć. Kroz projekt mladi su se okupljali, družili, učili, razmjenjivali iskustva i prenosili svoje znanje djeci, mladima i starijima – zaključio je Feldi. M.K.S.
Možda ste propustili...

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike