Regija
EPICENTAR SEQUOIA SLATINA

Potpisan ugovor o uslugama revizije troškova projekta
Objavljeno 19. siječnja, 2021.
SLATINA - Direktor slatinske tvrtke Revida d.o.o. Hrvoje Lukač i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić potpisali su ugovor o uslugama revizije troškova projekta „EPIcentar Sequoia Slatina“.
Na temelju potpisanog ugovora, vrijednog 30.000,00 kuna, tvrtka Revida obavit će verifikaciju troškova i podnijeti revizorsko izvješće vezano uz ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Potpisivanjem ugovora o uslugama revizije Grad Slatina je korak bliže k realizaciji jednog od najvećih projekata u povijesti Slatine, kojim će se urediti uži centar grada s ciljem revitalizacije zaštićene prirodne baštine.


Podsjetimo, riječ je o projektu EPIcentar Sequoia Slatina, jednom od najvećih projekata na području grada, čija ukupna vrijednost iznosi 20.748.816 kuna. Za njegovu realizaciju odobreno je nepovratnih 16.454.065 kuna, ali je Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo dodatne 3.256.673 kune pa će Grad u ukupnim troškovima projekta sudjelovati s 1.038.077 kuna vlastitih sredstava. Nositelj projekta EPIcentar Sequoia Slatina je Grad Slatina, a projektni partneri su mu Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica grada Slatine.


Realizacijom toga projekta Slatina će dobiti turističku destinaciju u kojoj će biti hostel s 32 ležaja, posjetiteljski centar, konferencijska dvorana, interpretacijski centar, dvorane za edukaciju i prezentaciju, ured za volontere, suvenirnica, restoran, dječje igralište i promatračnica, te poučna staza u zaštićenom parku i oko stabla mamutovca sekvoje, koje je okosnica cijelog projekta.
Očekuje se da će realizacija projekta EPIcentar Sequoia Slatina pozitivno utjecati na razvoj turizma, ali i potaknuti opći društveno-gospodarski razvoj Slatine. P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike