Sport
TRANSFERMARKT MALO NAPUMPAO TRANSFER

Volio bih se vratiti i zaigrati na Pampasu
Objavljeno 18. siječnja, 2021.
Ante Majstorović oprostio se od suigrača i stručnog stožera NK Osijek, a posebno od navijača. Nakon godinu i pol igranja u bijelo-plavom dresu, tijekom kojih je skupio 55 nastupa i zabio dva europska pogotka, 27-godišnji stoper karijeru nastavlja u kineskom Šangaj SIPG-u. Detalji ugovora nisu objavljeni, Transfermarkt piše kako je transfer vrijedan 3,31 milijun eura, ali navodno je svota manja. "Daj Bože da je toliko", povikali su u Gradskom vrtu, ali čini se kako je u pitanju "samo" nešto više od dva milijuna eura. Neslužbeno se priča i kako će Majstorović imati plaću oko 700 tisuća eura godišnje. Ugovor je na dvije godine, uz opciju produženja za još jednu sezonu. Takva se ponuda jednostavno nije mogla odbiti, što je objasnio i sam donedavni dokapetan bijelo-plavih.

- U 28. sam godini i moram razmišljati o egzistencijalnim stvarima jer igrački vijek prilično kratko traje. To je i presudilo u mojoj odluci, isključivo financijska strana te priče. Ponuda je prilično nemoralna da bih je mogao odbiti. Uvjeti koji me tamo čekaju za mene su fantastični i čovjek se u takvim situacijama ne može premišljati. Moram misliti i na obitelj, kada mi se već pružila prilika za popriličnu zaradu. Bilo je prije i nekih europskih ponuda, ali ni jedna ni blizu ove koja je stigla iz Kine - objasnio je Majstorović osvrnuvši se na proteklih godinu i pol u Gradskom vrtu.

- Ovdje sam se osjećao najljepše u karijeri, sve je bilo savršeno, a pritom sam igrao i svoj najbolji nogomet, zbog čega je i slijedila ovakva ponuda. Zahvalan sam treneru i Klubu što su mi izišli u susret, sigurno ću biti velik navijač Osijeka u budućnosti. Ne bih rekao zbogom, nego ipak doviđenja. Iskreno, volio bih se jednog dana vratiti, zaigrati na Pampasu. Hvala našim navijačima, od prvog su me dana sjajno prihvatili, a ja sam se nastojao odužiti poštenim odnosom jer sam na svakoj utakmici pružao maksimum - poručio je Majstorović. G.R.
Najčitanije iz rubrike